Blogolj!

Kritika nélkül ontja a hazugságot a balliberális média


Nemrég jelent meg a Publicus Intézet legfrissebb felmérése. A magát borzasztó függetlennek és pártatlannak hazudó újságok a következő címekkel számoltak be a kutatásról:

A választók majdnem fele szerint csalt a Fidesz április 8-án (Zsúrpubi)

Publicus: a megfélemlítésnek köszönhető a Fidesz győzelme (Hír TV)

A szavazók 40 százaléka szerint elcsalták a választást (24.hu)

A megfélemlítés és az ellenzék bénázása miatt nyerhetett a Fidesz (hvg.hu)

Publicus: Az ország fele elégedetlen a választási eredménnyel (Index)

A címeket elolvasva úgy döntöttem, akkor járok a legjobban, ha elolvasom az intézet eredeti közleményét, és tulajdonképpen miről is szól ez a felmérés. Nézzük is: A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 18. és 23. között, 995 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a választás után kialakult politikai helyzetet. A megkérdezettek fele elégedetlen az április 8-ig választások eredményével, kicsivel kevesebben vannak akik elégedettek azzal. A megkérdezettek 87 százaléka válaszolt úgy, hogy részt vett az április 8-i választásokon.

A Publicus Intézet megkérdőjelezhető számait kritikátlanul vette át a szakmaiságára oly büszke balliberális média

Jómagam az olvasásban itt megálltam, mivel szerény emlékeim szerint az április 8-i parlamenti választáson 70,22 százalékos volt a részvétel, most pedig az intézet azt mérte, hogy 87 százalék szavazott. Egy ilyen pillanatban minden magát hitelesnek tartó közvélemény-kutatónak illene megjegyzéseket írnia, hogy miért is van az, hogy csak 70 százalék szavazott, de most 87 százalék mondja ezt. Ilyen magyarázattal nem találkozunk a felmérésben, de ez legyen most a Publicus baja, akiknek a teljes mérése innentől kezdve totálisan hiteltelen.

Az már lényegesen nagyobb probléma, hogy magukat az ész, az értelem és a felvilágosultság 21. századi papjainak tartó balliberális tollforgatók mindenféle kritika nélkül vették át ezt a felmérést. Most érdekes módon nem kérdőjeleztek meg semmit a kutatásban foglaltakkal kapcsolatban, pedig rögtön egy óriási ellentmondásra leltek volna, ha egy kicsit is használják azt, ami a fejükben van.

Érdekes, hogy ezek a balliberális emberkék, ha a Századvég, vagy a Nézőpont Intézet kutatásai jelennek meg, akkor rögtön címkéznek, és felveszik a függetlenség álarcát. Pedig az utóbbi intézetek számai egyáltalán nem pontatlanabbak, mint a szeretve tisztelt Publicusé. Persze, ha a saját kutyájuk kölykéről van szó, akkor nincs függetlenség, szakmaiság és tényfeltárás a balliberális oldalon. Ezt jó, ha mindenki világosan látja.

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/51992/pics/lead_800x600.jpg
közvélemény-kutatás,Publicus Intézet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-02 18:45:17
Ezek a felemlített média felületek nagyjából annyira függetlenek, mint annak idején Kun Béla, vagy Marosán elvtársak voltak.
Miért nem vagyok meglepve, hogy ontják a hazugságot, hiszen mást sem tudtak produkálni soha az életben ?!
Igazán nem is értem magamat !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?