Blogolj!

Gyurcsány már a polgármestereket fenyegeti


Gyurcsány Ferenc azt javasolja, hogy ha a baloldali pártok alakíthatnak kormányt, akkor hozzák előre idén őszre az önkormányzati választást. A pártelnök szerint a települési önkormányzatok egy jelentős része ugyanis nem a választók és a lakosság érdekeit képviseli, hanem a Fidesz "politikai akaratának egyszerű végrehajtója".

Jómagam teljes mértékben támogatom az önkormányzati választások előre hozását, mivel ami péládul Zuglóban folyik arra nehéz szavakat találni. A kerület polgármestere hónapok óta nem csinál semmit, miközben a szemét gyakorlatilag teljesen ellepi a kerületet.

Gyurcsány alkotmányellenes módon a hivatalban lévő polgármestereket is elzavarná

Na de a viccet félretéve, finoman szólva is aggályos és törvénytelen az, amiről a bukott kormányfő beszél. 2014-ben úgy választották meg a polgárok a települések vezetőit, hogy a mandátumuk 5 évre szól. Az alkotmánnyal ellentétes lenne úgy dönteni, hogy most akkor oszolás van és új választás. Persze, ha Gyurcsány kétharmadot szerezne, akkor ezt meg lehetne csinálni, de szerencsére ettől még messze vagyunk.

Meglehetősen gyomorforgató, hogy egy olyan ember, aki lépten nyomon a demokrácia megvédéséről beszél, az egy ilyen javaslatot bedob, amiről egyébként ő maga is tudja, hogy teljesen alkotmányellenes. De ne legyünk hülyék, jól tudjuk, mire megy ki a játék. Ha esetleg a baloldal nyerne április 8-án, akkor az önkormányzatokban továbbra is elsöprő többségben lenne a Fidesz. Őket valahogyan ki kellene piszkálni minél hamarabb, mert könnyen lehet, hogy 2019 őszére mindenki rájönne micsoda szemfényvesztés, amit a baloldal kormányzás címén folytat, így pedig esélyük sem lenne az önkormányzati választáson.  

Gyurcsány mostani fenyegetésére pedig április 8-án mindnyájan nemet mondhatunk, kár lenne 2019 őszéig várni. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/50712/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Gyurcsány Ferenc,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?