Blogolj!

Választás 2018: Tanácstalanok a közvélemény-kutatók


Megoldhatatlan helyzetbe kerültek a közvélemény-kutatók, néhány nappal a választások előtt ugyanis szinte lehetetlen pontosan megbecsülni, hogy mi lesz a választások kimenetele – derült ki a Nézőpont Intézet keddi konferenciáján, ahol a vezető kutatócégek képviselői ismertették a mérések módszertanát és nehézségeit. Abban a kutatási eredmények nagyjából megegyeznek, hogy várhatóan (40 százalék feletti listás eredménnyel) Fidesz győzelem születik majd, a jelenlegi kormányzó pártoknak nem lesz kétharmados többségük, a parlamentbe pedig a Fidesz-KDNP-n kívül a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, valamint az LMP jut majd be - derült ki a Népszava beszámolójából.  

Egyelőre senki sem tudja megmondani, mi történik április 8-án

A beszélgetés legérdekesebb része az volt, amikor arról beszéltek, hogy 70 százalék feletti részvétel még tovább javítaná az ellenzék pozícióit, viszont 72-73 százalék körül veszélybe kerülhet a kisebb pártok bejutása, így pedig – megszerezve a DK és az LMP mandátumait - újra a Fidesz járhat jobban. Závecz Tibor, a Závecz Research ügyvezetője ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy akkor lehetne elgondolkodni azon, hogy nem lesz többsége a Fidesz-KDNP-nek, ha a DK és az LMP is bejutna, valamint nagyjából 75 százalékos lenne a részvételi arány. Utóbbira a rendszerváltás óta nem volt példa, és - Závecz Tibor szerint – valami olyan eseménynek kellene bekövetkeznie, amelyet „egyelőre nem ismerünk”.

Slusszpoénként pedig kiderült, hogy a hazai viccpártoknak, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, a Momentumnak és az Együttnek nem sok esélye van a bejutásra, sőt akár az is előfordulhat, hogy valamelyik a három közül nem éri el az egyszázalékos küszöböt sem.

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/50436/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Fidesz-KDNP,Jobbik,közvélemény-kutatás,LMP,MSZP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-28 19:28:36
Idézném hazánk nagy gondolkodójának, Kovács (hazudozós, riogatós) Laci bácsinak örökbecsű mondását szó szerint, mert klasszikusokat csak úgy szabad:
"Nem közvélemény kutatásokat kell nyerni, hanem választást!"

Úgyhogy >>>>>>>>>> április 08-án irány a szavazó helység, és akkor nem lesz (nem lehet) semmi baj.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?