Blogolj!

Az ellenzék győzelme véget vetne a magyar gazdasági sikernek

A választóknak tetszik az orbáni gazdaságpolitika Frédéric Guirinec, a MoneyWeek brit pénzügyi lap tudósítója szerint. A magyar gazdaság volt az egyik legnagyobb elszenvedője a 2008-as világválságnak, de a válságkezelés a kritikusok bosszúságára jól működött, ezért Magyarország nagyon vonzó befektetési célpont. Erős ipari kapacitások hajtják az exportot, ráadásul az életminőség is jó, az oktatási rendszer pedig kitűnő. Orbán esetleges vereségével azonban az unortodox, ám sikeres gazdaságpolitika megváltozhat, ezért a leendő külföldi befektetőknek érdemes megvárniuk a választások kimenetelét – írja a JP Morgan volt befektetési elemzője. 

Az ellenzéki győzelem véget vetne a hazai gazdasági sikereknek londoni elemzők szerint


A gazdaság tehát stabilan és tartósan növekedést mutat, a politika azonban már tartogathat váratlan fordulatokat. A szerző szerint a magyar kormánypárt sokkszerű hódmezővásárhelyi veresége hatására az ellenzék megpróbálhatja a vásárhelyi stratégiát követni. És bár Orbán számít a fő esélyesnek, a győzelme már nem tűnik száz százalékosnak. Ha április 8-án kudarcot vallana, az drasztikus változásokat, esetleg a sikeres unortodox gazdaságpolitika végét is jelenthetné.  Emiatt a brit pénzügyi lap szerint a leendő külföldi befektetők jobban teszik, ha figyelnek, és kivárják a választások eredményét. 

Egyértelmű szavak ezek, külföldről is világosan látszik, óriási gazdasági sikereket ért el az Orbán-kormány, és mindezt úgy sikerült produkálnia, hogy a társadalmi stabilitás sem bomlott meg. Külföldről is látszik, hogy az ellenzék esetleges győzelme csak visszaesést, súlyos belpolitikai vitákat és káoszt hozna. Április 8-án a káosz és a bérnövekedés között választhatunk, és ezt Londonban is tudják. 

Címkék: Orbán Viktor
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/49689/pics/lead_800x600.png
Orbán Viktor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?