Blogolj!

Alaposan pofára esett Fodor Gábor

Az MSZP elnöksége hétfőn 12-1 arányban leszavazta, hogy Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke befutó helyet kapjon a párt országgyűlési választási listáján – írja szocialista forrásokra hivatkozva az atv.hu. A portál úgy tudja, Fodor parlamentbe repítését egyedül Molnár Gyula pártelnök támogatja.

Nagy veszteség érné a magyar közéletet, ha 2018-2022 között nem látnánk a parlamentben Fodort, bár 2010-2014 között is jól elvoltunk nélküle. Az elmúlt hetekben úgy tűnt, hogy nulla teljesítménnyel sikerül elérnie a volt SZDSZ-es politikusnak, hogy bejusson a parlamentbe, de valami megváltozott. A szocialista pártelit, Molnárt leszámítva, világosan látja, hogy túl sok listás helyben nem reménykedhetnek, így egyszerűen kiszavazták a liberális pártvezért. 

Fodor Gábor lehet nem lesz tagja a következő parlamentnek

A labda most Fodor térfelén pattog. Nagy kérdés, hogy ezután is ragaszkodik-e az MSZP-vel való összefogáshoz, mert a szocik abba biztosan nem fognak belemenni, hogy Liberálisokkal közös listát alkossanak. Még azt tudja az MSZP felajánlani Fodornak, hogy egyéni kerületben elindítja, de a siker abban az esetben sem biztos. A másik nagy vitakérdés pedig a kampánypénzek és a későbbi költségvetési támogatások elosztása lehet a felek között. 
Mindezek alapján lehet Fodoréknak megérné inkább önállóan elindulni, mivel akkor jelentős mennyiségű kampánypénzhez is hozzájuthatnak. Ráadásul, ha elérik az egy százalékot akkor négy évig folyamatos állami apanázsra is számíthatnak. Bár fogytán az idő az aláírásgyűjtésig, de Fodorék már tavaly azt mondták, hogy készek arra is, hogy önállóan induljanak. Pár hét és ez ügyben is világosabban látunk majd. 
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/48161/pics/lead_800x600.jpg
Fodor Gábor,Molnár Gyula,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?