Blogolj!

Botrány: Göncz Árpádra cserélnék a honfoglaló vezért

Döbbenetes hír látott napvilágot: a 3-as metró felújítása után a megújult Árpád-híd megálló is az ellentmondásos megítélésű egykori államfő nevét viselve, Göncz Árpád városközpont néven működik majd. 

Göncz Árpád, az SZDSZ hű pártkatonája volt a köztársasági elnöki poszton. Gönczről röviden csak annyit, hogy mindent megtett az első szabadon választott kormány tönkretétele érdekében, de amikor a pufajkás Horn Gyula vezette a kormányt, akkor egy rossz szava sem volt a demokráciát szűkítő intézkedésekkel szemben. Persze a Bokros-csomag ellen sem emelte fel a szavát, és a 2006-os rendőrterror idején sem állt ki a megvert magyar emberek mellett. 

Amikor valóban súlyos támadások érték a jogállamot, akkor Göncz Árpád hallgatott

Teljesen érthetetlen, hogy nyolc évvel a jobboldal hatalomra kerülése után egyáltalán szóba jöhet Göncz Árpád neve egy közterület elnevezése során. Megszámlálhatatlanul sok ember van a magyar történelemben aki megérdemelné, hogy közterületet nevezzenek el róla, mégis valamiért Göncz neve került elő. Ráadásul azt sem értem, hogy mi a baj az Árpáddal, végtére is neki köszönhetjük, hogy a Kárpát-medencében kötöttünk ki. 

Itt az idő, hogy megmutassa magát a polgári kurázsi és megakadályozzuk, hogy az SZDSZ volt politikusáról egy metróállomást nevezzenek el. Szerencsére már gyorsan alakult egy Facebook-csoport, ahol lehet tiltakozni a döntés ellen. Végezetül pedig Gulyás Gergelyt, a Fidesz frakcióvezetőjét idézném:  

Végtelenül torz kép él az emberekben Göncz Árpád történelmi szerepéről. Ő a rendszerváltozás egyik legkártékonyabb szereplője. 

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/47639/pics/lead_800x600.jpg
3-as metró,Göncz Árpád,SZDSZ
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zsolt 2018-01-24 20:49:18
Jelentéktelen szélkakas lenne, ha nem okozott volna annyi szenvedést és kárt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?