Blogolj!

Viccpárbaj: Fegyőrék a totális bukás szélén táncolnak

A Publicus Intézet januári felmérése szerint az Együtt és Kétfarkú elérte az egy százalékot, azonban a Liberálisoknak, és egy éve most először a Momentumnak ez nem sikerült. 

A Fekete-Győr András vezette alakulatnak tehát nemcsak a parlamenti bejutástól, hanem az állami támogatást jelentő egy százaléktól is nagyon messze van. Az elmúlt hetek hírei is arról szóltak, hogy soha nem látott belső válság van az alakulat soraiban, miközben egyre többen távoznak a viccpártból. Ezen közvélemény-kutatási eredmények után szinte biztos, hogy a szétesés folytatódni fog, és a magam részéről meg lennék lepve, ha a pártnak sikerülne akár országos listát állítania.  

A teljes bukás szélén áll Fekete-Győr pártja

Mindezen túl a Momentum Mozgalom bukásának van egy önmagán túlmutató jelentése. Egy évvel ezelőtt ez az alakulat azzal az igénnyel lépett föl, hogy megújítja a hazai politikát és szakít az elmúlt 27 év rossz hagyományival. Ezzel szemben mit látunk: a pártban már akkor megindult az óriási küzdelem azért a helyekért, amik gyakorlatilag nem is léteztek. Másrészt a politika ezen új generációjáról az is kiderült, hogy azon kívül semmit sem tud mondani, hogy legyen melegházasság, és Orbán takarodj. 

A Momentum bukása a magyar oktatás óriási problémáira is rámutatott,  miszerint egyelőre a mostani oktatási intézmények falai közül nem tud kikerülni olyan fiatal politikus, akinek bármilyen értelmes üzenete lenne a társadalom felé. Nem látunk olyan szereplőt, aki olyan megoldások mutatna, ami valóban megvalósítható lenne, és mindezzel párhuzamosan el lehetne hinni az adott személyről, hogy tényleg újdonságot hozni a hazai politikai életbe. 

Ha a következő hetekben nem tud valami átütőt mutatni a Momentum, akkor minden bizonnyal az egy százalékot sem szerzik meg 2018. április 8-án. Így pedig nemcsak, hogy állami támogatás nem lesz, hanem azokat a pénzeket is kénytelenek lesznek visszafizetni, amit a kampányra kaptak az államtól. Ezzel pedig a Momentum tényleg csak egy rossz pillanat lesz a magyar politikatörténetben.  

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/47475/pics/lead_800x600.jpg
Momentum Mozgalom,Publicus Intézet,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?