Blogolj!

Viccpártok söpörnék el az Orbán-rendszert

Kevesebb mint három hónappal a parlamenti választások előtt továbbra is gyakorlatilag a viccpárt szintjén mozognak a különféle baloldali-liberális pártocskák. Sokan arra számítottak, hogy a voksolás közeledtével tisztulni fog a kép a baloldalon, de ehelyett csak a káosz mérete növekedett. Ami most biztosnak tűnik, hogy az MSZP és a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd nevezetű alakulat közösen próbálja elérni a 10 százalékos bejutási küszöböt. Mindebben Fodor Gábor lehet a segítségükre. 

A baloldal másik szereplője Gyurcsány Ferenc DK-ja lesz. Nekik a céljuk teljesen egyértelmű. Lenyomni a szocikat és 2018 után átvenni a baloldalon az irányító szerepet. A pártban egyelőre letettek arról, hogy közös listán induljanak az MSZP-vel, pedig korábban Gyurcsány is visítozva követelte a teljes összefogást. Úgy tűnik, már neki is kellemetlen az ami volt pártjában történik. 

Viccpártok gyülekezete lett a baloldal, de hiba lenne félvállról venni őket

Most úgy tűnik, hogy az Együtt, az LMP, a Momentum Mozgalom, a Kétfarkú Kutyapárt és Bokros Lajos pártja önállóan indul majd áprilisban. Mindez egyelőre csak papíron van, mivel mindegyik erő még dönthet úgy, hogy valamelyik nagyobb párthoz csatlakozik, hogy biztos legyen a bejutása. A rengeteg pártocskán azonban már az sem tud kiigazodni, aki behatóbban foglalkozik politikával, nemhogy olyan valaki, akit ez nem igazán érdekel.

Ki lehet jelenti, hogy mára viccpártocskák egyvelegeként lehet leírni a balliberális oldalt. Azt, hogy mit is szeretnének csinálni, ha véletlenül sikerülne megnyerniük a választásokat, arról nem sok fogalmunk van. Persze a homoszexuálisok házasságának engedélyezése és a füvezés legalizálása biztosan gyorsan menne, de erre nem lehet egy országot építeni. Lefutott választás nincsen, de jó lenne elkerülni, hogy a viccpártocskák elkezdjenek kormányozni, mivel abban már nem lenne sok mulatság. 

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/47280/pics/lead_800x600.jpg
Bokros Lajos,Demokratikus Koalíció,Fidesz-KDNP,Karácsony Gergely,MSZP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emmert ózsef 2018-01-17 14:23:42
Volt építőipari brigádvezetőnk ebédről visszatérve viccesen odavágta nekünk :" Ebben az összetételben nem igaz ,hogy ti nem inni voltatok !? "
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?