Blogolj!

Totális háborút hirdetett meg Soros György

Terjedelmes cikkben foglalkozik a Soros György ellen intézett támadásokkal a Financial Times. Az anyag megszólaltatja a milliárdost is, aki szerint ma a világban a vezető ideológia a nacionalizmus, amelyet Oroszország is képvisel, miközben az EU az összeomlás szélére került - derült ki a hvg.hu összefoglalójából.

Soros szerint az ellene irányuló támadások jó részének is Oroszország a forrása. Putyin nem kedvel engem – mondja, és szerinte ennek hátterében az áll, hogy korábban támogatta Mihail Szaakasvili hatalomra jutását. Azt később az üzletember is elismerte, hogy ez hiba volt – idézi fel a lap.

"Sorost senki sem választotta meg"

A cikk szerint Soros visszavág, ezzel magyarázható az is, hogy amíg eredetileg halála előtt le akarta állítani az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) támogatását, nemrég jelentős felajánlást tett. Az üzletember vagyona több mint kétharmadát, 18 milliárd dollárt adott az ernyőszervezetnek, ami több mint az a 14 milliárd, amellyel az elmúlt 35 évben támogatta a 140 országban aktív OSF-t.

Soros György nem adja fel, és meg akarja buktatni az Orbán-kormányt

Kovács Zoltán a Financial Timesnak a Soros és a magyar kormány közötti vitát a „két egymással szembenálló demokráciafelfogással” magyarázza. A kormányszóvivő azt is hozzáteszi, hogy szerinte politizálni csak választott képviselőknek szabad, a civileknek nem. „Márpedig Sorost senki nem választotta meg, ahogy a civilszervezeteket, emberi jogi szervezeteket sem” – érvel Kovács a lapnak.

A cél az Orbán-kormány megbuktatása

Ez a cikk is világosan mutatja, hogy az amerikai multimilliárdos célja az Orbán-kormány megbuktatása. A kormányzati kampány, ha másra nem, akkor erre jó volt, hogy világossá váltak a politikai erővonalak. Sokan már az 1990-es években is sejtették, hogy különféle folyamatok mögött Soros áll, de amióta ezt ő maga nyíltan elmondta, nincs miről beszélni. 

Soros mostani nyilatkozata is teljesen egyértelmű, bár az mindenképpen furcsa, hogy szerint az EU az összeomlás szélén van. Nagy kérdés, hogy a tőzsdespekuláns a gödör mélyére akarja-e lökni az uniót, vagy pedig valamilyen formában segíteni akar neki. A legjobb az lenne, ha az EU tagállamai maguk találnák meg a kivezető utat a mostani válságos szituációból, és nem Soros nagybácsi segítségében bíznának. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/47242/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,Orbán Viktor,Soros György,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?