Blogolj!

Ekkora pofont még nem kapott a ballib sajtó

Habár Európa sok fejlett gazdasága nem tekint túl optimistán a 2018-as év elé, Magyarország bekerült a leginkább bizakodó országok sorába – írja a Quartz az Ipsos MORI közvélemény-kutató mérései alapján. A mérés szerint a nyugat-európai gazdaságokban nem sokan hiszik, hogy a 2018-as év jobb lehet, mint 2017. Bár még mindig többen reménykednek benne, hogy jobb év elé nézünk, mint a tavalyi: 76 százaléka, vagyis a megkérdezettek háromnegyede látja optimistábban a jövőt.

Ennél optimistábbak a ranglista tetején álló dél-amerikai államok, de a felsorolás tizedik helyére hazánk is odafért, így tehát a 2018-ra leginkább pozitívan tekintő országok listája:

  1. Kolumbia - 93%
  2. Peru - 93%
  3. Chile - 88%
  4. Kína - 88%
  5. Mexikó - 87%
  6. India - 87%
  7. Oroszország - 85%
  8. Dél-Afrika - 85%
  9. Brazília - 84%
  10. Magyarország - 84%

Mindezt a hírt érdekes módon nem látom a vezető balliberális portálok oldalain és a Simicska-média sem adott számot erről az örömteli adatról. Én tudom jól, hogy a hír, csak negatív lehet, amit Magyarországról közölni kell, de mindez azt mutatja, hogy az ellenzék és a mögötte álló média számára az a jó, ha minél rosszabb mindenkinek. Jó hír, hogy ez a hangulat a magyar társadalom többségét nem járja át, és örömteli, hogy ezen portálok mégsem gyakorolnak olyan nagy hatást a közgondolkodásra. Jó dolog, hogy a magyarok egyre optimistábbak, mivel ebből az egész ország profitálhat, még jobb lenne ha a ballib médiaelit végre a valóssággal is elkezdene foglalkozni. 

Címkék: Magyarország, média
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/47031/pics/lead_800x600.jpg
Magyarország,média
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?