Blogolj!

Konzervatív önfelszámolás

Minapi hír volt, hogy Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelölt-jelöltjének az árnyékkormányában helyet kaphat Bod Péter Ákos. Sokan dühvel reagálták le a hírt, engem azonban nem a düh, hanem a szomorúság kerített hatalmába. Bod Péter valóban egy józan, a világot sok esetben jól látó ember, de most valami nagyon nagy hibát követ el, ha ehhez a csapathoz a nevét adja. Vélhetően az egyetemi magasságból kitekintve ő sincsen tisztában azzal, hogy Karácsony Budapest egyik legelmaradottabb kerületévé tette Zuglót, miközben az égvilágon semmi nem történik a főváros ezen részén, ami a beruházásokat illeti. 

Bod Péter Ákos most azokkal készül összeállni, akik kirúgták őt az MNB éléről

Mindezen még könnyen túl is lehetne lendülni. Azonban azon, hogy Bod Péter most azzal a párttal paktál le, aki őt kitúrtra a nemzeti bank éléről 1994-ben, az már meglehetősen védhetetlen dolog. Úgy tűnik, Orbán Viktor gyűlölete, valamint, hogy semmilyen pozíciót nem kapott ettől a kormánytól olyan álláspont felé tolta el a közgazdászt, hogy inkább érdemes azokkal összebútoroznia, akik minden rosszat elmondtak róla. 

Bod Péter lépése a teljes magyar konzervatív gondolkodásról állítana ki egy nagyon rossz bizonyítványt, és sokaknak azt bizonyítaná, hogy itt nem elvekről van szó, hanem hiúságról és pőre hatalomvágyról. Bod Péter jobban tette volna, hogyha a Horn-kormány nyomása ellen adott esetben nemzetközi segítséget kért volna, ahogyan azt minden héten teszik honi balliberálisaink, de ehelyett meghunyászkodott. Most is hasonló helyzetben van. Szakmai renoméja, és emberi megbecsültségének is jót tenne, ha most visszafordulna, és inkább az egyetemi katedránál maradna. Különben ő is csatlakozik a konzervatív önfelszámolók csapatába. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/46669/pics/lead_800x600.jpeg
Bod Péter Ákos,Karácsony Gergely,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?