Blogolj!

Nincs megállás: ismét kizárnának minket az EU-ból

A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a jogállamiság kelet-közép-európai helyzetével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal. Florian Hassel kiemelte, hogy "a fiatal demokráciák Lengyelországtól Szerbiáig lerombolják jogállamukat", és "az EU tétlenül nézi, hogyan vész oda hitelessége".

A lengyelországi igazságügyi reformmal kapcsolatban kifejtette, hogy "Lengyelország nincs egyedül a jogállamiság kiüresítésével", elsőként Magyarország indult el ezen az úton, és a többiek követték. Hozzátette: "biztosan nem egyszerű, de sürgető az EU szerkezeti hibáinak kijavítása", és ennek részeként be kell vezetni, hogy ha egy tagállam következetesen megsérti kötelezettségeit, vagy leépíti a jogállamot, akkor a többiek egyszerű többséggel megbüntethetik, vagy akár ki is zárhatják. 

Diktatórikus tendenciák kezdenek kibontakozni Brüsszelben

Olyan apró részletekbe nem mennék bele, hogy a kiváló szerző milyen lépések alapján fogalmazta meg véleményét, mivel a nyugati sajtóban a bizonyítékok nélküli véleményalkotás teljesen bevett. Ami az utóbbi hónapokban új elem lett, hogy valamilyen elvont jogállamiságra hivatkozva azt követeli egyre több szerző, hogy Magyarországot és a többi renitenst dobják ki a közösségből. Hogy milyen jogszabályok alapján lehetne ezt megtenni, arról síri csönd van. 

Nagyon szomorú az a tendencia, ami Brüsszelben és a nyugati országokban kezd kialakulni. Aki nem lép velük egyszerre, azt egyszerűen ki kell zárni, és el kell tüntetni az útból. A egész engem a Brezsnyev-doktrínára emlékeztet, aminek az volt a lényege, hogy Moszkva egyszerűen katonai erővel beavatkozott azokban az államokban, ahol neki nem tetsző folyamatok zajlottak. Erre a legjobb példa Csehszlovákia volt. Úgy tűnik 2017-ben visszatért 1968 szelleme. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/46155/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?