Blogolj!

Pofátlanul hazudik az ellenzék

A mostani héten is teljes erővel fújta az ellenzék a szegénységódákat Magyarországról. Jól tudom én is, hogy nagyon sok honfitársunk nagyon rossz körülmények között él, mindezt nem is tagadom, de az utóbbi években a magyar társadalom jelentős részének a körülményei sokat javultak. Mindez nem volt igaz a 2002-2010 közötti korszakra, de még a második Orbán-kormány ciklusa sem a felemelkedésről szólt, hanem a válságkezelésről. Aki pedig ennek ellenére még mindig nem hiszi ezt el annak ajánlom az Európai Bizottság számait. 

Miközben az ellenzék négymillió, vagy ki tudja hány szegény országáról beszél, addig a következő hír jött velem szembe: A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, mindkét ünnep idején teltházzal üzemelnek - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Elmondta, aki nem gondolkodott előre, nehezen juthat szállodai szobához az országban. Ugyanakkor néhány éve, a fővárosban és vidéken is voltak olyan szállodák, amelyek teljesen üresen álltak az ünnepi időszakban.

Telítve vannak a hazai szállodák, egyre többen tehetik meg, hogy az ünnepek idején utazzanak

Egyértelmű tendenciát mutat ez a hír. A pár évvel ezelőtt még mély válságban lévő középosztály egyre izmosabb, sokan akkor nem tehették meg, hogy az ünnepeket szállodában töltsék, de mostmár van erre pénzügyi lehetőségük. A stabil középosztály nélkül pedig elképzelhetetlen a szegényebb rétegek felemelkedése, mivel ők tudnak nekik nagy számban munkát és megélhetést adni. Ezért az a politika, ami a középosztály megadóztatását hirdeti, az a szegénység csökkentése ellen érvel. A baloldali erők tehát megint hazudnak, de nincs új a nap alatt. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/46039/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?