Blogolj!

Szél Bernadett tízezreket venne ki a családok zsebéből

Szél Bernadett, vélhetően Ron Werber szellemétől átitatva a következőt mondatot préselte ki magából: 

A Fidesz által megteremtett családi adókedvezmény rendszere jó, de nem ilyen módon kellene megvalósítani.

Ismerősen csengenek nekem ezek a szavak. Medgyessy Péter a 2002-es választási kampányban úton-útfélen arról beszélt, milyen sok jó dolog van a Fidesz-kormányzásában, és ezeket az értékeket és támogatásokat megtartják, sőt bővíteni is fogják. Az MSZP vezető tanácsadója akkor Ron Werber volt. Az LMP-nek most is Ron Werber a tanácsadója. 

Szél Bernadett szerint jó, hogy támogatja a családokat a kormány, de ő nem így tenné

Nézzük mi történt azután, hogy Medgyessy megnyerte a választásokat. A családoknak járó kedvezményeket radikálisan visszavágták, és a szocialista kormány nem a munkából élőket részesítette előnyben, hanem az inaktív rétegeknek juttatott jelentős pénzösszegeket. Mindez padlóra vitte a gazdaságot, végül pedig csak az IMF-hitel mentett meg minket. Tehát szó sem volt bővítésről, csak megszorításról. Medgyessyről pedig egyértelműen kiderült, hogy hazudik. 

Szél Bernadett szavaiból egy ilyen jövőkép sejlik fel előttünk. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje, ha kimondani nem is meri, de alaposan felforgatná a családtámogatási rendszert, ami tízezreket venne ki azon családok zsebéből, akik hónapról-hónapra keményen dolgoznak, és az elmúlt években igenis sikerült egyről a kettőre jutniuk. Szomorú, hogy az ellenzék csak szocializmusban és megszorításban tud gondolkozni, úgy tűnik, nem lehet más a politika a gyűlölet karmesterével.  

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/45601/pics/lead_800x600.jpg
LMP,MSZP,Ron Werber,Szél Bernadett,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?