Blogolj!

Nőkkel támad az ellenzék

Állítólag Molnár Gyula pártelnök javaslatára az MSZP országos elnöksége Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának arca. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szocik listavezetőt és miniszterelnök-jelöltet csinálnak-e belőle, de ez egyelőre másodlagos. 

Az LMP korábban Szél Bernadett tette meg a párt élére, és egyelőre ez a húzás bejött az ökopártnak. Mostanra minden felmérés szerint biztos bejutó az LMP és sokan arról beszélnek elemzői körökben, hogyha kitartanak és nem állnak bele a baloldali összefogásba, akkor a kétszámjegyű eredmény sem lenne meglepetés a részükről. A szocik tehát úgy tűnik próbálják másolni az LMP példáját. 

Kunhalmi Ágnes lesz az MSZP programjának az arca

Azonban a helyzet az MSZP-ben lényegesen különbözik attól, ami most az ökopártban van. Az LMP-ben az elmúlt hónapokban semmilyen nagyobb belső konfliktus volt, ami a nyilvánosság elé került volna, miközben a szocik végső (?) agóniáját folyamatosan a szemünk előtt zajlik. Kunhalmi előtérbe állítása tehát egyfajta előremenekülés, ami talán eltereli a figyelmet arról, hogy az MSZP mára odáig jutott, hogy egy kongresszust sem tudnak megtartani. 

Kunhalmi Ágnesről pedig túl sokat nem érdemes beszélni. Nevét akkor ismerték meg sokan, amikor kiderült, hogy még diplomája sincsen, és így beszél köz-és felsőoktatási kérdésekről. Azóta persze sikerült lenyelvizsgáznia, így más diplomás emberként hirdeti az igét az ország teljes összeomlásáról. Az MSZP-nek pedig mára csak egyetlen reménye maradt: egy, vagy több baloldali párttal közös listát állítani, és így bejutni a parlamentbe. Nagy kérdés, hogy a többiek mennyire kérnek a teljesen elhasználódott alakulatból? 

Címkék: LMP, MSZP
1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/45476/pics/lead_800x600.jpg
LMP,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Szabolcs 2017-12-02 17:09:20
Nagyon jó meglátások, egyetértek. A posztkommunisták szerencsére konyulnak, a neoliberálisok (LMP+Momentum) sajnos emelkedő pályán vannak.
De kérem a Szerzőt, jobban ügyeljen a pontosságra! Nem mindegy, hogy Kunhalmi Ágnes nyelvizsgázott vagy nyelvvizsgázott. Bár mindkettőnek van értelme, de mekkora különbség! ☺
És nem Szél Bernadett tette meg a párt élére, hanem Szél Bernadettet. Ez sem mindegy.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?