Blogolj!

Gyurcsány miniszterelnök lenne és felfalná az MSZP-t

Gyurcsány Ferenc a Népszava szerdai számában megjelent interjúban elmondta, ha a DK kormányra kerülne a jövő évi választások után, ő akkor is egyszerű frakciótag lenne, ellenzékben pedig frakcióvezető. 

Sokszor elmondtam, hogy a remélt győzelem esetén sem kívánok kormányon működni, nem kívánom nehezíteni a jövendő demokratikus kormány miniszterelnökének a dolgát"

– mondta a lapnak a volt miniszterelnök.

Gyurcsány kifejtette, hogy meglátása szerint a Demokratikus Koalíciónak növekvő politikai befolyása van. A politikus elmondta, hogy

a DK-ban egyre erősebb az az álláspont, amely nem akar közös listát az MSZP-vel, és ezt már többször jelezték a szocialista pártnak is."

Gyurcsány az interjúban kijelentette, nem ismer olyan baloldali pártot, amely az MSZP-vel együtt akarna indulni.

Gyurcsány Ferenc végső csapást mérne az MSZP-re

Jól ismerjük már Gyurcsányt, ezért amit mond azt érdemes megfordítani. A DK elnökének a célja teljesen egyértelmű. Ő akar lenni a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, és szeretné elérni, hogy ne kelljen közösködnie az MSZP-vel. Mindezzel két legyet ütne egy csapásra: könnyen a partvonalon kívülre szoríthatná a szocialistákat, és ő lenne a baloldali ellenzék vezetője 2018 után. Ha pedig ő lesz a vezető, akkor pedig miniszterelnök lenne 2022 után.

Mivel az MSZP hosszú ideje képtelen egy olyan embert találni a párt élére, aki két összefüggő mondatot tudna elmondani, ezért Gyurcsány erőteljes fellépése a megmaradt szoci szavazókat is a DK táborába terelné. Egy ilyen forgatókönyv végzetes lenne az MSZP számára, és ezt Gyurcsány tudja is. A bukott miniszterelnök célja 2011 óta, a DK megalapítása óta az, hogy a szocikat megsemmisítse, és elnézve a mostani MSZP-n, ez minden bizonnyal sikerülni is fog 2018 tavaszán. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/45376/pics/lead_800x600.png
Demokratikus Koalíció,Gyurcsány Ferenc,MSZP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?