Blogolj!

Csodálatosan bimbódzik az MSZP-DK szerelem

Az MSZP és Gyurcsányék odáig jutottak a 2018-as koordinált jelöltállításban, hogy Budapest 11. választókerületéről is döntöttek. Mégpedig úgy, hogy az itt éppen három éve időközit nyert MSZP-s Horváth Imre helyett a DK-s Varju Lászlót indítanák el jövőre. Az összefogás lényege ugye papíron az lenne, hogy a balliberális oldalon lehetőleg egy jelölt legyen. Csakhogy Horváth annyira megsértődött a lépés miatt, hogy az Origo információi szerint ki akar lépni a szocialistáktól és függetlenként mégis rajthoz állna.

A budapesti 11-es a baloldal egyik legerősebb fellegvára. Még a mostani közvélemény-kutatási eredmények mellett is a különféle mandátumbecslő modellek azt mutatják, hogy a körzetben a baloldalé lesz a mandátum, feltéve ha az érintett pártok együtt indulnak. A jelenlegi helyzetben úgy néz ki, hogy az újpesti-angyalföldi körzetben lesz egy MSZP-DK-s, egy független baloldali, egy LMP-s, egy momentumos és egy jobbikos jelölt. Persze azt nem tudjuk, hogy más ellenzéki párt rajthoz áll-e majd a körzetben.

Horváth Imre otthagyná az MSZP-t és függetlenként indulna

Egy ilyen sokszereplős versenyben a Fidesz esélyei jelentősen megnőnének a körzetben, bár az is tény, hogy nekik sincsen eddig olyan jelöltjük, aki nagyon erős lenne. A kormánypárt részéről Wintermantel Zsolt polgármester indítása lenne kézenfekvő, mivel ő 2014-ben óriási fölénnyel nyert a baloldal által dominált Újpesten. Az ellenzéknek azonban, ha valóban meg akarja akadályozni a Fidesz győzelmét, akkor kötelező ezeket a választókerületeket elhoznia. Ha pedig Újpesten sem tudnak nyerni, akkor az ország más részein sincs túl sok esélyük.

Varju László minden bizonnyal azért startolt rá erre a választókerületre, mivel biztosra veszi a győzelmét. Azonban azzal ő sem számolt, hogy újpesti belépője olyan érdekeket sért, ami akár kiviheti a keze alól a választókerületet. Tanulságos, hogy még el sem kezdődött a választókerületek nagy részének a lezongorázása a két párt között, máris ekkora balhé van. Csodálatos szerelem formálódik az MSZP és a Gyurcsán-párt között.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/44636/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Gyurcsány Ferenc,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?