Blogolj!

Már temetik az MSZP-t


Már a 168 Óra sem bánik kesztyűs kézzel az MSZP-vel. Tamás Ervin, a megszűnt Népszabadság publicistája a következő gondolatokat osztotta meg a nagyérdeművel:

Az MSZP politikai mozgása mostanában egy zavart öregemberéhez hasonlít, aki nem veszi észre, hogy lakása helyett már az idősek otthona társalgójában hirdeti fantáziátlan akcióit, fáradt igéit.

Gyurcsány potenciális partnerével (és konkurenciájával) már esze ágában sincs közös listán szerepelni, közös kormányfőjelöltet állítani, mivel azt hiszi, hogy az MSZP súlyosabb ballaszt lett, mint az ő neve. Szanyi kapitány ilyenkor szokta előkapni a megbotránkoztatás általa imádott fegyverét, október 23-án például a Köztársaság téri véres leszámolásról posztolt képet, hogy ellenfeleinek sikerüljön az MSZP‑t ismét beöltöztetnie a karhatalmisták pufajkájába a volt munkásőrök legnagyobb örömére.

Hiller választmányi elnök nyugodt és türelemre int. Februárig ráérnek megtalálni Orbán kihívóját, óriási apparátus dolgozik a programon, a csapat egyben van. A Zoom.hu-nak adott nyilatkozat kulcsszavai: világos stabilizáció, tisztázó viták, kölcsönös bizalom. Addig is: Tarjányi Péter lázasan keresi a megfelelő embereket. 2014 smafu volt ehhez képest.”

Bár nagyon sokan temetik már az MSZP-t, de a közvélemény-kutatások alapján még mindig ők a harmadik legerősebb párt Magyarországon. Sokan cserélnének velük,ha ekkora támogatottsággal bírnának. Valóban nagyon mély válságban vannak, de 1990 után már olyan sokan írták le őket, hogy már rég ki kellett volna múlniuk. Ehelyett három országgyűlési és két önkormányzat választást is megnyertek, és a 2006-2010 közötti totális összeomlásuk után sem tűntek el a süllyesztőben. Persze nem áll jól a szénájuk, de a végső ítéletre 2018 tavaszáig mindenképpen várni kell.

Címkék: Botka László, MSZP
1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/44361/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Szabolcs 2017-11-05 00:26:28
Ha lett volna valódi rendszerváltás - elsőül a lelkekben -, az MSZMP hatalom-átmentett, de a felelősséget át nem vállalt utódpártja nem is indulhatott volna semmilyen választáson.
Így az Idő végzi el azt - túl későn és csupán töredékesen -, amit az erkökcsi, jogi és politikai igazságtétel elmaradása miatt a társadalom nem végzett el, és amit az összmagyarság újabb súlyos áldozatok (2004.dec.5., 2006.okt.23 stb.) árán nyerhet csak el, valamikor. Hiszen a vörös agónia még nagyon hosszan eltarthat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?