Blogolj!

Ez az igazán rossz hír az ellenzéknek


A kormánypártisággal nem vádolható Publicus Intézet egy olyan számot közölt, ami ismét nagyon rossz hír az ellenzéknek. Most nem a pártok támogatottságával kívánok foglalkozni, mert az csak egy szegmense a közvélemény hangulatának. Az intézet szerint a teljes népesség 58 százaléka elégedetlen a kormány munkájával. 2017 áprilisában ez a szám még 65 százalék volt. 

Ahhoz, hogy ezt a számot értelmezni tudjuk egy adatot érdemes felidézni. 2014 tavaszán a választáson a szavazók 56 százaléka voksolt a kormánypártok ellen. A mostani 58 százalékos elégedetlenségi ráta tehát nagyjából az akkori helyzetnek felel meg. Jól látszik, hogy az ellenzéknek az elmúlt években nem sikerült sem a saját táborát növelni, de még az elégedetlenséget sem sikerült felkorbácsolnia. Pedig az utóbbi az első lépés ahhoz, hogy valaki ellenzéki pártra adja a voksát egy országgyűlési megmérettetésen. 

Az ellenzék tehát ott tart, mint három és fél éve. A különbség csak annyi, hogy most több pártban oszlanak el az elégedetlenek, mint 2014-ben. A következő hónapok nagy kérdése, hogy sikerül-e az ellenzéknek egy huszáros hajrával összeterelnie az elégedetlenkedők táborát, és egy kormányképes alternatívát felállítania. Az idő fogy, meglássuk lesz-e politikai innováció. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/44146/pics/lead_800x600.png
Magyarország,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?