Blogolj!

Simicska lapjában hazudozik az álkonzervatív


Nagyon népszerű fogalom lett az utóbbi időben a cuckservative kifejezés. Azokra a személyekre használják ezt, akik ahelyett, hogy a saját értékrendjük érdekében érvelnének és vitáznának, azzal töltik az időt, hogy a saját oldalukon, az eszméik mellett kiálló embereket kritizálják. A cuckservative díjat a mai napon Jeszenszky Géza nyerte. 

A volt külügyér és diplomata Simicska Lajos lapjában fakadt ki a kormányra. Egy magát konzervatívnak tartó ember nem is értem, hogyan nyilatkozhat annak a lapnak, akinek a tulajdonosa hullarészegen, egy éjszaka nyomdafestéket nem tűrő szavakat firkálgatott veszprémi hirdetőoszlopokra. Persze ez legyen Jeszenszky problémája.  

De nézzük is miket mond: Szégyenteljesnek tartom, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját. Biztos, hogy nincs Soros-terv. Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amiket a szájába adnak, hazugságok.

Akkor lehet én is teljesen hülye vagyok, és úgy értelmeztem Soros korábbi nyilatkozatait a bevándorlást illetően, amit jelentenek. Az is lehet, hogy nem tudok olvasni, és nem tudom összerakni az apró mozaikkockákat, és a volt külügyérnek van igaza, hogy amiket Soros leírt, az nem létezik. De így legalább megtudtam, hogy nem tudok olvasni. Mondjuk jó lett volna, ha Jeszenkszky a Dublin IV tervezetet is elolvasta volna, mivel abban kísérteties hasonlóságokat fedezhetne föl Soros írásai és a valóság között. 

Az álkonzervatívok másik kedvenc lapjában a Heti Válaszban pont a héten olvastam, hogy bár elsőre úgy tűnt 2015-ben, hogy Soros valamilyen tervet vázol föl a bevándorlás megszervezésre, de végül a cikk szerint ez nem terv volt csak gondolatok. Az utóbbit csak azért tették hozzá a lapban, hogy véletlenül se vádolhassák őket kormánypropagandával. Bár azért érezhető volt, hogy lehet mégis itt valami igazsága a kormánynak. Jó lett volna, ha az interjúban Jeszenszky a HV-t is betámadta volna. 

Egy igazi cuckservative

Nézzük tovább: Nem lehet elvetni az atomenergiát, de egy ilyen óriási beruházás, mint Paks II., soha nem fog megtérülni, és csak növeli a függőségünket. 

Paks ügyében a héten derült ki, hogy az Európai Bizottság hozzáférhetővé tette írásos állásfoglalását arról, hogy a paksi beruházás minden feltételnek megfelel. A bizottság állásfoglalása alapján Magyarországnak megéri az atomerőmű megépítése, és ezzel végelegesen lezárult az erről szóló vita. Na bumm neked Jeszenszky. 

Teljesen legitim dolog, hogy bárki, bárhogyan bírálhatja egy demokratikus országban a kormányt. Ezzel semmi baj sincsen, és én sem hiszem azt, hogy minden jó és szép lenne ebben az országban. Az azonban felháborító és a köpönyegforgatás magasiskolája, hogy magamat nagy konzervatívnak nevezve pont azokat támadom, akik így, vagy úgy nyíltan kiállnak ezen értékek mellett.

Másrészt, ha Jeszenszkynek annyira nem tetszik a mostani kabinet működése, akkor miért vállalt nagyköveti szerepet? Mind Magyarországnak, mind a magyarságnak sokkal jobb lett volna, ha ezt a karakánságot az ukrán-magyar alapszerződés aláírásakor láthattuk volna a volt külügyértől. Akkor ez elmaradt. Mára csak a sértődöttség és szenilitás mondatja a dolgokat Jeszenszkyből, és talán, hogy a balliberális média végre szereti.  

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/43909/pics/lead_800x600.jpg
Simicska Lajos,Soros György
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?