Blogolj!

Gréczy Zsolt tényleg tök hülye


Gréczy Zsolt ismét megszólalt, bár ne tette volna. A devecseri választásról ezt írta: Vannak olyan pillanatok, amikor az ember egyik szeme sír, a másik nevet. Nyilván nem jó, hogy a Jobbik nyerte a devecseri időközi választást - bár eddig is ők irányították a települést. Ugyanakkor a Demokratikus Koalíció ismét csattanós választ adott a fanyalgóknak. A DK Devecserben 2014-ben 5 százalékot kapott, most 20 százalékot. 

Gréczy Zsoltnak komoly gondjai vannak a matematikával

Érdeklődve mentem föl a választási honlapra, mivel Gréczy kíváncsivá tett. A DK szóvivője úgy számolta ki a 20 százalékos eredményét a pártjának, hogy a képviselő-választáson leadott 1703 érvényes szavazólapot vette alapul a DK-s jelöltre leadott 344 szavazat százalékos értékének meghatározására. Ezzel azonban csak egyetlen apró bökkenő van. A tízezer főnél kisebb népességű településeken a választóknak annyi szavazata van, ahányan a képviselő-testületben ülnek. Devecser esetében ez azt jelenti, hogy a választóknak hat szavazata van, amikor a képviselő-testületi tagokról döntenek. 

Tehát Devecserben a képviselő-testületi választáson összesen 8604 érvényes szavazat született, ebből a DK-s jelölt 344-et kapott. Ez barátok között is 3,99 százalék és nem 20. Hogy Gréczy Zsolt többé ne írjon ilyen butaságokat, ezért ajánlom figyelmébe az általános iskoláknak szóló matematika tankönyveket, valamint az önkormányzati választási rendszer tanulmányozását. Érdemes őket még most is forgatni. 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/43682/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?