Blogolj!

Vasárnap eldőlhet a Jobbik sorsa

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap Devecserben az önkormányzati testület feloszlása miatt, a városvezetői tisztségért hatan indulnak. A polgármesteri posztért hatan indulnak: Ferenczi Gábor eddigi városvezető a Jobbik, Nagy Sándor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Kovács László, Kozák János, Kozma György István és Somogyi Márta függetlenként.

A hat képviselői helyre tizenkilencen pályáznak: Bárdosi Ildikó (DK), Bognár Ferencné és Vörös Tibor (Jobbik), Nagy Sándor (Magyar Munkáspárt), Szente István (MSZP), valamint függetlenként Baráth Szilvia, Németh Ákos Pál, Holczinger László, Járóka Attila, Konkoly József, Kovács László, Kovács Szabolcs, Kozák János, Kozma György István, Körmendy Dezső, Markos Róbertné, Mayer Gábor, Nyárs Hajnalka, Rosta Zoltán.

Sorsdöntő lehet a devecseri választás a Vona-párt számára

A Veszprém megyei településen 2014-ben a Jobbik diadalmaskodott. A párt számára óriási most a tét, mivel ha nem sikerül a várost megtartaniuk, akkor nehezen lesz hihető, hogy képesek megnyerni a 2018-as választást. Ha nyerni tudnak, akkor elmondhatják, hogy tartják a 2014-es szintjüket.

Jó tesztje lesz ez a voksolás a baloldali pártok erejének a felmérésére is, mivel mind az MSZP, mind a DK ringbe száll. A Fidesz most nem állított jelöltet, ennek hátterében az lehetett, hogy a párt vélhetően szeretné elkerülni az esetleges kudarcot, és mivel nem indulnak, így a szavazóik a független jelölteket támogathatják. Mindez pedig a Jobbikot gyengítheti.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/43384/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Jobbik,MSZP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?