Blogolj!

Óriási öngólt lőtt Vona Gábor

Az MSZP közeli Publicus Intézet Botka László szánalmas elsomfordálása után gyorsan készített egy felmérést, amiből több dolog is nagyon érdekes, de engem igazából csak egy dolog fogott meg. Az embereket megkérdezték arról, hogy mennyire tartják valószínűnek, hogy 2018-ban a baloldali összefogásra szavazzanak. Fontos leszögezni, hogy ez nem valódi szavazati aktust jelöl, hanem csupán egy szándékot, de nagyon sokmindent elárulhat a szavazók jövőbeli viselkedéséről és gondolkodásáról.

Az ábra legérdekesebb része, hogy Vona Gábor híveinek több mint a fele hajlandó lenen átszavazni egy balos összefogásra. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a nagy néppártosodási folyamatban a pártelnök úgy cserélte le a szavazóbázisát, hogy a korábbi erősen jobboldaliak távoztak és inkább a baloldalhoz lazán kötődök éreztek. Ez egy halálos ítélet, mivel döntő választási szituációban ezek az emberek nem fognak kitartani a Jobbik mellett, így lehet, hogy Vonáék a felmérések által jelzett eredményeknél is sokkal rosszabbul szerepelnek majd.

Jól mutatja a Jobbik-tábor baloldalhoz kötődését, hogy még a bizonytalan szavazók sem voksolnának olyan nagy arányban egy balos összefogásra, mint a magát jobboldali erőként meghatározó alakulat szavazói. Vona tehát óriási bakot lőtt, mivel elidegenítette magától azokat a voksolókat, akik tűzön-vízen kitartanak mellette és helyette olyanok érkeztek, akik egyáltalán nem biztos, hogy rá is ikszelnek majd. A néppártosodás megbukott, kérdés Vona és sleppje mikor fog?

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/43292/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,Fidesz-KDNP,Jobbik,közvélemény-kutatás,Publicus Intézet,választás 2018,Vona Gábor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?