Blogolj!

Bulinegyed: Most dönthet a nép!

Az erzsébetvárosi önkormányzat helyi népszavazást ír ki a kerületben található szórakozóhelyek nyitvatartásáról. A testület 12 igen szavazattal, 4 nem ellenében - Stummer János (Jobbik) módosító javaslatának elfogadásával - döntött arról, hogy legyen helyi népszavazás az Erzsébet körút, a Király utca, a Károly körút és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységek éjszakai nyitvatartása ügyében.

Érvek a népszavazás mellett

Benedek Zsolt (Fidesz-KDNP) azt mondta, a testület elé terjesztett indítvány tartalmazza a lakosok, a civil szervezetek, és a vendéglátósok eddigi javaslatait. Közölte azt is, hogy az ügyben a Fidesz erzsébetvárosi frakciója népszavazást kezdeményez. Hutiray Gyula (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, szerinte elkerülhetetlen a népszavazás, és kijelentette: nem támogatja az üzletek éjféli bezárását, mert az megölné Belső-Erzsébetváros fejlődését. Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP) azt mondta: a probléma valós, Belső-Erzsébetváros Közép-Európa egyik legkedveltebb turisztikai központja. Közölte: népszavazást kezdeményeznek az ügyben, mert szeretnék megtudni, hogy mit mondanak az erzsébetvárosiak ebben a kérdésben, és a véleményüknek megfelelően járnak majd el.

Népszavazáson dönthetnek a VII. kerületiek a bulinegyed jövőjéről

Meglepően jó döntést hozott az erzsébetvárosi képviselő-testület, mivel így most végre mindenki elmondhatja a véleményét a bulinegyedben zajló dolgokról. Durva, agresszív és indulatokkal gazdag kampányra lehet számítani a hetedik kerület érintett részein a következő hónapokban, amit csak fűszerezni fog az országgyűlési kampány. A testület mindennek ellenére helyes döntést hozott, mivel most nem arról van szó, hogy valamilyen döntést megpróbál lenyomni a helyiek torkán a testületi többség, hanem mindenkinek van lehetősége beleszólni saját életébe. Aki most otthonmarad, annak tényleg fölösleges a demokrácia.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/43163/pics/lead_800x600.jpg
bulinegyed,Erszébetváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?