Blogolj!

Jobb ellenzéket érdemelnénk


"Orbán Viktor és agytrösztje tehát egy meglehetősen rafinált függőségi rendszert hozott létre, amely ellen a leegyszerűsítő, aktuálpolitikai karakterű kritikák nem sokat használnak. Az ellenzéknek be kellene bizonyítania, hogy miért és hogyan működik, hogyan káros ez a függési rendszer, és azt is tudnia kellene elhitetni a választókkal, hogy a mostaninál élhetőbb országot kínál” - írta Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa a Magyar Nemzet hasábjain.

Számomra ez a rövid idézet azt mutatja, hogy miért tart ott a magyar ellenzék és politikai elemzés, ahol. Több mint hét évvel a 2010-es kormányváltás után még mindig arról beszélnek, hogy a kormánypártok szerintük milyen szisztéma alapján működnek. Egy szót sem vesztegetnek arra, hogy milyen országot vett át a Fidesz-KDNP 2010-ben, és hová jutottunk el mostanra.

Az ellenzék egyelőre nem tud a mostani kabinet alternatívája lenni

Úgy gondolom, hogy a kormánypártokkal szimpatizáló emberek között is nagyon sokan vannak azok, akik nem mindennel elégedettek az elmúlt évekből. Pontosan a méltányosság nevében lenne a feladata Nagy Attilának, hogy egy ilyen látleletet mutasson a kabinet tevékenységéről. Ehelyett általa vélelmezett hatalompolitikai elvekről beszél, amit jobb esetben csak a Nagykörúton belül értenek.

Ha az ellenzék egy reális kormánykritikával állna elő, és az Orbán takarodj helyett, a négymillió, vagy már ki tudja hány millió éhező országa helyett értelmes alternatíváját adnák a kabinetnek, akkor a népszerűségük is minden bizonnyal sokkal magasabb lenne. Persze ehhez egy jelentős személycserére is szüksége lenne a baloldalnak, ami egyelőre teljesen elmaradt.

Élhető országot pedig egyáltalán nem kínál az az ellenzék, aki egyrészt azzal van elfoglalva, hogy saját térfeléről lehetőleg mindenkit a víz alá nyomjon, másrészt pedig a körvonalazódó programok egy hatalmas államcsődöt hoznának Magyarországra. A választók túlnyomó többsége pedig sem a veszekedő kormányból, sem az államcsődből nem kér. Pedig Magyarország egy jobb ellenzéket érdemelne.

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/42347/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz-KDNP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-09-13 10:53:40
A díszes társaság,látom meghíztatok szépen a mi pénzünkből,vagy nincs hely a Magyar börtönökben?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?