Blogolj!

Az LMP-nél is végleg elmentek otthonról


Szél Bernadett miniszterelnök-jelöltnek való jelölése óta úgy tűnik az LMP-nél elmentek otthonról. A párthoz közelálló blog azt írta: „Szél Bernadett nem egyszerűen az egyik kispárt miniszterelnök-jelöltje. Nem is a legerősebb kispárt miniszterelnök-jelöltje, hanem az ellenzék legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltje. Ha Szél Bernadett elindul felfelé, akkor az megbonthatja a gátat. Először csak néhány homokszemet elsodorva, de aztán elemi erővel törve át azt."

Szél hosszú évek része a hazai politikának, de pártjának egyetlen új százalékot sem tudott hozni. Az LMP hosszú ideje a bejutási küszöb környékén billeg, áttörés nem történt, pedig az ökopárt is mindent bevet, ha a kormány igaztalan lejáratásáról van szó. Hadházy Ákos Lázár János esetében már a cigányozástól sem riad vissza, de a százalékok csak nem jönnek.

Szél Bernadett is miniszterelnök lenne

Értem én, hogy nagy bajban van az LMP, és egyszerre szorítja őket a kormányváltás kényszere, és az önálló arculat felmutatása. Ha nem mennek bele a baloldali összefogásba, akkor Fidesz ügynöknek lesznek címkézve, ha pedig bemennek, akkor a szavazóik nagy része ott fogja őket hagyni. Ebből a helyzetből pedig csak karakteres politizálással lehet kitörni, olyannal például amit Schiffer András képviselt.

A Szél-Ron Werber tengely felállása azonban nem sok jót sejtet. Az LMP az ötszázalékos küszöböt vélhetően tartalom nélküli botránypolitizálással szeretné elérni. Azonban az elvek mentén való kiállása szerintem sokkal üdvözítőbb lenne. Így például, ha a párt nem félne a választóktól, akkor elindult volna a paksi polgármester-választáson, és bemutathatta volna a helyieknek, hogyan lehet atomerőmű nélkül élni. Én tudom, hogy pár hónappal a választások előtt egy rossz eredmény nehezen lett volna kommunikálható, de legalább az elvek és a tiszta arc megmaradt volna. Ennek esélyét egyelőre elfújta a szél.

Címkék: LMP, választás 2018
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/42255/pics/lead_800x600.jpg
LMP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?