Blogolj!

Történelmi tettet hajtott végre Demeter Márta


Demeter Márta szerint az LMP hiteles megoldás lehelt azok számára, akik kiábrándultak a 2014-es baloldali összefogásból, mert a párt a jelenlegi rendszer leváltásáért, megváltoztatásáért dolgozik, és nem a fenntartásáért. A politikus ezt Szél Bernadett frakcióvezetővel közösen mondta, ahol közösen jelentették be: a korábban a szocialista pártban politizáló Demeter Márta szeptember 1-jétől az LMP-frakció tagja.

Szél Bernadett a Demeter Márta jövőbeli párttagságát, valamint az országgyűlési választáson való indulását firtató kérdésre azt felelte: a képviselő és az LMP kapcsolata eddig is a közös döntéseken alapult, ez a jövőben is így lesz. Hozzátette: a képviselőjelölti helyekért folyó megmérettetésen mindenki egyenlő esélyekkel indul.

Az LMP-ben folytatja az MSZP-ből kilépő Demeter Márta

A hírrel kapcsolatban igazából csak egyetlen dolog jutott az eszembe. Demeter lépése példátlan helyzetet idézet elő a magyar parlamentarizmus történetében, mivel az LMP lett az első frakció, ahol a tagok fele nő. Így megvalósult a sokak által vágyott női kvóta az egyik pártban a Tisztelt Ház falai között. Ezért érdemes volt belépnie, a többit hagyjuk.

Címkék: LMP, MSZP
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/41903/pics/lead_800x600.jpg
LMP,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?