Blogolj!

Erről is mélyen hallgat az ellenzék


Összegyűjtöttünk pár olyan gazdasági hírt, ami elég keményen szembemegy az ellenzék összeomlást jósoló víziójával. Nézzük is őket:

Már az év első felében csökkent a GDP-arányos adósságrátánk úgy is, hogy az állam a tervezettnél időarányosan sokkal több állampapírt bocsátott ki, vagyis innen már csak elveszíteni lehet az újabb csatát az adósság ellen - írta a portfolio.hu.

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában a júliusi zárónapon 274 700 álláskereső szerepelt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom júniusi bővülése az Európai Unió átlagának közel kétszerese volt az előző évhez képest, megelőzve ezzel Lengyelországot és Németországot. Magyarországon 2010. január óta 22,7 százalékkal, 2014 elejétől 19,7 százalékkal nőtt az ágazat teljesítménye.

Már ingyen is szívesen hitelezik a magyar államot a befektetők. A valaha elért legalacsonyabb, 0 százalékos átlaghozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ. 

A második negyedévben nőtt a háztartások pénzügyi vagyona 874 milliárd forinttal 45 963,5 milliárd forintra, kötelezettségeik pedig 25 milliárd forinttal 8 577 milliárd forintra emelkedtek, így nettó pénzügyi vagyonuk 849 milliárd forinttal 37 387 milliárd forintra nőtt – derül ki a Magyar Nemzeti Bank legújabb adataiból.

És végül: Az államháztartás finanszírozási oldalról számított nettó többlete 28 milliárd forint volt az idei második negyedévben és a negyedéves GDP 0,3 százalékát tette ki, az első negyedévi 182 milliárd forint a GDP arányában 2,2 százalékos szufficitet követően - jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/41545/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?