Blogolj!

Brutális adóemelést tervez Vona Gábor


Aki bérunióról beszél, az igazából adóemelést akar, a bérek közötti különbség eltüntetéséhez ugyanis jelentős adóemelésre lenne szükség - nyilatkozta a Magyar Időknek a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály azt mondta, ez az ellenzéki felvetés nem tűnik másnak, mint politikai blöffnek. Arról árulkodik, hogy aki ezt hangoztatja, annak nincs egyetlen saját terve, ötlete sem, hogy miként lehetne a magyar és a nyugati bérek közötti különbséget csökkenteni, esetleg eltüntetni.

Hasonló megoldásokkal annak idején egyébként a szocialista-liberális kormányzat állt elő, a végeredmény ismert: államcsődközeli helyzet, megszorítás, visszaesés. "Úgy vélem, az elmúlt két-három év pontosan bebizonyította, hogy nem kell Brüsszelre várni azokban a témákban, amelyekben a saját erőnkből is átgondolt lépéseket tehetünk" - fogalmazott.

Vona blöfje brutális adóemelést jelentene a dolgozóknak

Varga Mihály világosan fogalmazott, aki a Jobbikra szavaz, és elhiszi a béruniós propagandát, ami egyébként egy nettó kommunista hülyeség, az egyik napról a másikra arra fog ébredni, hogy jelentősen csökkent a fizetése. Én nem tudom, hogy honnan vette az ötletét a Jobbik a bérunió ügyével kapcsolatban, de még egyetlen magyar közgazdásszal sem találkoztam, aki komolyan azt mondta volna, hogy pár aláírás miatt hirtelen ugyanannyi lesz a bér itthon, mint Németországban.

Politikai blöffként persze el lehet adni ezt a marhaságot, de gyakorlatilag megvalósíthatatlan lenne egy ilyen unió. Persze abban az esetben, ha a német vagy a brit fizetéseket a magyar szintjére csökkentik, akkor működne a program, de kíváncsi lennék mit szólna egy ilyen lépéshez a német, vagy a brit választó. Ráadásul van még egy rossz hírem Vonának: idén eddig több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek, és elemzők szerint a növekedés nem hogy lassulni, hanem gyorsulni fog a következő hónapokban.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/41544/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,választás 2018,Vona Gábor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?