Blogolj!

Miniszterelnök-jelöltekben világrekorder az MSZP

„Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben” – nyilatkozta Molnár Gyula. Szocialista nyelven ez azt jelenti, hogy már javában keresik a teljesen megbukott Botka László utódját, mivel a szegedi polgármester egyelőre egyetlen új szavazót nem hozott az MSZP-nek, sőt inkább taszított. De kik is lehetnek a beugrók az egzotikus nyaralásairól ismert Botkának.

Kunhalmi Ágnes neve merült az elmúlt napokban, de neki csak egyetlen olyan tulajdonsága van, amiben különbözik Botkától, mégpedig, hogy nő. Az MSZP budapesti vezetőjéhez eddig csak kínos röhögések, valamint a nyelvvizsgája körüli szánalmas magyarázkodások kötődnek. Oktatáspolitikusként annyi egyediséggel rendelkezik Kunhalmi, hogy életében nem tanított még egyetlen percet sem. Ezzel érdemei felsorolása végére értünk.

Kunhalmi Ágnes úgy lett oktatáspolitikus, hogy sohasem tanított

De kik vannak még a kalapban? Elsőként rögtön Bokros Lajos neve jut eszünkbe. Ő gyakorlatilag minden héten jelzi, hogy készen áll az irányítást átvenni. Amint elnyerné a posztot, azonnal rendbe tenné Magyarországot, és pár éven belül eljönne a földi Kánaán kis hazánkban. Bokrost egyelőre csak két dolog gátolja meg, hogy világmegváltó intézkedéseit megvalósítsa: pártja stabilan nulla százalékon áll, és már a liberális kemény mag sem kér belőle.

Jelölt lehet még Lattmann Tamás, aki tavaly már bejelentette, hogy egy nagyon jó jelölt lenne a magukat demokratikusnak valló erők élére. A nemzetközi jogász lelkesedése hamar elmúlt, mivel a többi párt sem lelkesedett érte. Szintén bekerült a kalapba Andor László volt uniós biztos neve, de ő annyira jelentéktelen és unalmas figura, hogy valószínűleg még a saját családja sem szavazna rá.

Pár hete egy újabb jelölt is előbújt, Róna Péter személyében, akit lehet még a Jobbik is támogatna. Mindenképpen pikáns lett volna, hogy a bankár egy globalizációellenes pártot is maga mögé állított volna, de egyelőre nem vevők rája a pártok. Róna politikai pályafutását egyébként is nehéz követni, mivel hol be, hol kilépett az LMP-ből. Talán a pártban sem tudják éppen, most ki, vagy befelé tart-e.

Róna Péter hol be, hol kilépett az LMP-ből

És ne feledkezzünk el Budapest legrosszabb polgármesteréről, akinek hároméves működése alatt a botrányokon kívül semmi sem történt Zuglóban. Ő Karácsony Gergely. Többet fölösleges is írni róla. Nem tudjuk, hogy összeállításunkból kit felejtettünk ki, de előre is elnézést kérünk tőle. Egy biztos lassan több miniszterelnök-jelöltből válogathatna az MSZP, ha útilaput kapna Botka, mint ahány százalékon állnak.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/41169/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,Karácsony Gergely,MSZP,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?