Blogolj!

Totálisan elhülyült a magyar sajtó

Ma ismét kiderült, hogy fél-, vagy teljesen analfabéták dolgoznak a magyar sajtóban.

Az MTI a következő hírt adta ki még szerda reggel: Patthelyzet alakult ki a német pártok között hét héttel a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások előtt, ugyanis a konzervatív uniópártok (CDU/CSU) és a liberális Német Szabaddemokrata Párt (FDP) támogatottsága éppen ugyanannyi, mint az összes többi párté együtt - derül ki a Forsa közvélemény-kutató intézet szerdán ismertetett felméréséből. A CDU/CSU jelenlegi nagykoalíciós partnere és egyben legnagyobb vetélytársa, a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy pontot javított a múlt héthez képest, és jelenleg 23 százalékon áll. A Zöldek, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) és a CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottsága nem változott, mindhárom párt nyolc százalékon stagnál.

Kezdjük az elején. Patthelyzetről akkor beszülünk, ha a politikai oldalak között, vagy pedig a két nagy párt között döntetlen körüli állás van. Németországban nem ez a helyzet, mivel a jobbközép CDU 17 százalékponttal vezet legnagyobb riválisa előtt. Ha a balliberális erők támogatottságát összeadjuk, akkor is messze le vannak maradva a jobboldaltól. Tehát semmiféle patthelyzet nincsen az MTI egyszerűen hülyeséget írt. Az szintén komoly kérdéseket vet föl, hogy a magyar nemzeti hírügynökségnél, hogyan mehet ki egy ilyen anyag, de ne legyünk gonoszak, bárki hibázhat. 

Most pedig nézzük meg, hányan vették át ezt a hírt:

Összesen hét hírportál köztük, a magát a szakmaiság csúcsának aposztrofáló Index, valamint a közmédia is mindenféle átolvasás nélkül átvette ezt a hírt. Úgy látszik, ezeknél az újságoknál egyetlen ember sincsen, aki legalább tudna szöveget értelmezni, vagy pedig a német politikához annyit értene, hogyha a CDU támogatottsága 40, az SPD-é pedig 23 százalék, az minden csak nem patthelyzet. Egy biztos, a hazai médiában az elhülyülés nem ismer határokat.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/41104/pics/lead_800x600.jpg
közvélemény-kutatás,média
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?