Blogolj!

Hitlert és Rákosit másolná Karácsony

Bemutatta a választási programját Karácsony Gergely, Zugló párbeszédes polgármestere. A teljesen inkoherens gondolatokból két elemet emelnék ki. Egyszer azt mondja: az önmagát demokratikusnak nevező ellenzék leginkább abban ért egyet, hogy szükség van egy demokratikus fordulatra, helyre kell állítani a demokrácia és a jogállamiság intézményeit. 

Majd nem sokkal később megemlítette az úgynevezett „oligarchaadót” is, amelyhez magyarázatként hozzátette, azoktól a vállalatoktól, amelyek jelenleg „elképesztő mennyiségű közbeszerzést kapnak és óriási tőkefelhalmozáson mennek keresztül”, a bevételeik egy részét el kell kobozni, a többi részét pedig meg kell adóztatni.

Én nem tudom, hogy a jogállamiság és az elkobzás, hogyan fér össze, de sajnos ezt már nem fejtette ki, és vélhetően senki sem teszi föl neki ezt a kérdést, mivel a baloldali-liberális sajtóban ezt nem teszik meg, míg a jobboldaliaknak nem szokott válaszolni a mérhetetlen támogatottságú párt elnöke.

Náci és kommunista politikusok lépéseit másolná Karácsony

De térjünk is vissza az elkobzásra. Nagyon nemes, és haladó hagyományokat elevenítene föl ezzel a zuglói városvezető. Adolf Hitler a náci Németország vezetője a zsidóktól, valamint a politikailag neki nem tetsző emberektől vette el a vagyonokat, és állította pártja szolgálatába. Jó lenne megkérdezni Karácsonyt, hogy hasonló módon akar-e eljárni.

Vagyonelkobzás tekintetében kiváló magyar elődökre is támaszkodhat a Zuglóban semmilyen eredményt nem felmutató városvezető. Kun Béla, Rákosi Mátyás, vagy éppen Gerő Ernő is élen járt a vagyonok elkobzásában. Ők is azoktól vettek el, akik egy élet munkáját halmozták föl a következő generációk számára.

Szóval van mihez visszanyúlnia a 0 százalékos párt elnökének. Persze nemcsak a gazdagok járnának rosszul, ha Karácsony hatalomra kerülne. A programot kicsit átnézve kiderül, hogy a középosztály tagjainak is lenne mitől tartania, mivel az ő adóterheik is jelentősen nőnének, de a prosperáló hazai vállalkozásoknak is bőven jutna az elvonásból. Jó lenne már, ha egy baloldali párt nem elvenni és lopni akarna, hanem valamit adna is a népnek. Zuglóban látjuk mire képes Karácsony, jó lenne, ha országos hatáskört nem kapna.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/40666/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely,közvélemény-kutatás,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?