Blogolj!

Vona újabb lépést tett a balliberálisok felé

Kilenc éven át volt stabil szereplője az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Szimbolikus üzenettel bír, hogy a baloldali szavazókra hajtó pártelnök idén már nem megy Erdélybe, sőt, a párt ifjúsági szervezete is kiszállt az EMI-tábor szervezéséből. Mindez újabb jele annak, hogy a Jobbik mára elhagyta a nemzeti oldalt – írja az Origo. Tavaly Vona még úgy fogalmazott: ha valaki igazán át akarja érezni, hogy egy vérből valók vagyunk, akkor az EMI-táborban a helye.
Igazából már fölösleges számba venni, hogy az utóbbi pár évben hányféle fordulatot mutatott be az egykori még nemzeti radikális párt. Csak a vak számára nem egyértelmű, hogy a Jobbik célja a balliberális oldal szavazóinak lenyúlása, ha pedig az nem sikerült, akkor valamilyen választási szövetség kötése az egykor még nagyon utált pártokkal.

Vona Gábor már Erdélybe sem megy el

A Simicska Lajos gyámsága alá került alakulat gyakorlatilag minden feladott korábbi nézeteiből, és még Soros György érdekében is kész volt összefogni a baloldali ellenzékkel. Sokan nem hitték el, hogy valaha eljöhet az a pillanat, amikor Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor közös választási szövetséget köt a Fidesszel szemben. Hogy ehhez, mit fognak szólni a borsodi és szabolcsi végeken, azt nehéz megjósolni, de meg lennék lepve, ha örömükben tapsolnának ennek.
Vona Gábor azt mondta korábban, hogy a történelemkönyvekből fogják tanítani a Jobbik néppártosodásának a sikerét. Egyelőre nem tudjuk, hogy kudarc lesz, vagy siker, de azt mindenki tanítani fogja, hogyan lehet egy nyíltan antiszemita pártból Soros-rajongó alakulatot csinálni.  
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/40628/pics/lead_800x600.jpg
Gyurcsány Ferenc,Jobbik,Simicska Lajos,Vona Gábor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?