Blogolj!

Itt a Botka-kormány

Botka László fejében már összeállt, kik lennének a baloldali, szakértőnek nevezett árnyékkormánynak a tagjai. Ennek vezetője maga a miniszterelnök-jelölt, Botka lenne, aki helyetteseként Ujhelyi Istvánt, a Miniszterelnöki Hivatal volt államtitkárát nevezte meg – adta hírül az Echo TV.  Az oktatásügyért Hiller István volt oktatási miniszter; a mezőgazdaságért Gőgös Zoltán volt vidékfejlesztési államtitkár; az egészségügyért Komáromi Zoltán XII. kerületi háziorvos; a szociális területért Korózs Lajos volt szociális államtitkár; az uniós ügyekért Andor László volt uniós biztos; a gazdaságért pedig Pogátsa Zoltán közgazdász felelne.

Erre mondaná Horn Gábor, hogy "ez egy kemény csapat". Elsőre az tűnik szembe, hogyan férne meg az élesen globalizációellenes, a minél nagyobb államot propagáló Pogátsa a neoliberális Andor Lászlóval. Furcsa párost alkotna Korózs és Komáromi is, ráadásul Komáromi egy olyan pártban politizál (Együtt), ami kijelentette, hogy nem akar a szocialistákkal közösködni.

Botka fejében már van egy kormányzati névsor

A legszomorúbb az egész Botka-csapatban, hogy egyetlen olyan új embert sem sikerült találniuk, akinek ne lenne köze a 2010 előtti bukott baloldali-liberális kormányzáshoz. Pedig az MSZP miniszterelnök-jelöltje az év elején még arról beszélt, hogy teljesen új politikát folytat majd, és senki sem lesz előkelő pozícióban, aki részt vett a 2010 előtti kormányzásban és intézkedésekben. Úgy tűnik, eddig tartott Botka szavahihetősége, bár ha tartaná magát a korábbi kijelentéséhez, akkor először neki kéne elhúznia jó messzire.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/40247/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?