Blogolj!

Vona Gábornak is szembejött a valóság

A kormányzati szektor a 2017. I. negyedévet az előzetes adatok szerint 178,3 milliárd forint többlettel zárta, ez a GDP 2 százaléka volt. A többlet az előző év azonos időszakához képest 44,3 milliárd forinttal, GDP arányosan 0,4 százalékponttal magasabb. Az egyenleg változása a bevételeknek a kiadásoknál nagyobb mértékű növekedéséből adódott - közölte a KSH. Ugyanez az adat 2013 hasonló időszakában mínusz 312 milliárd, 2014-ben mínusz 180 milliárd, míg 2015-ben mínusz 277 milliárd forint volt. 

Az elmúlt hetekben nagyon sokan beszéltek arról, hogy a Jobbik plakátkampányának mennyi a valóságalapja, és annak milyen hatása is lehet. A kampány nagyjából véget ért a pártok támogatottságában pedig nem történt érdemi elmozdulás. Ennyit a hatásról, de nézzük meg jobban a kampány legfőbb üzenetét, aminek a lényege, hogy a kormány tagjai lopnak. 

Vona Gáborék plakátkampánya egy hazugságra épült?

Azért citáltam ide a KSH legfrissebb adatát a kormányzati szektor pénzügyi teljesítményéről, mivel ezen adatok fényében képet kaphatunk arról, hogyan is bánik a közpénzekkel a kormány. Elsőként tegyük föl, hogy valóban soha nem látott korrupció és lopás dúl Magyarországon. Ebben az esetben meglehetősen furcsa számomra, hogyha százmilliárdokat lop el a kormány, akkor hogyan lehet az, hogy a kasszában még mindig több pénz van, mint egy évvel ezelőtt, vagy a korábbi évekhez képest.

Erre persze mondhatja az ellenzék, hogy a lopás során nagyon figyelnek arra, hogy az egyenleg ne boruljon meg, és a látszat megmaradjon. Na mármost kérdezem én, látott már valaki olyan betörőt, aki azért nem lopott el mindent egy lakásból, mert ha kevesebbet lop, akkor nem veszik észre? Ugye nemcsak én érzem itt a logikai bukfencet.

Márpedig, ha a kormányzati egyenleg pozitív, és valós eljárások sem folynak az érintett szereplők ellen, akkor lehet, hogy a Jobbik kampánya hazudik és a kormány nem lop? Elképzelhető, hogy a magát korábban radikálisnak maszkírozó párt ilyen nyíltan, a tényeket semmibe véve hazudna nekünk? A tények bizony azt mutatják, hogy itt erről van szó. Éppen ezért jobb lett volna ha ezt írták volna Vonáék a Simicskától ajándékba kapott plakátjaikra: "Ti dolgoztok, mi hazudunk". 

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/39960/pics/lead_800x600.png
Fidesz-KDNP,Jobbik,választás 2018,Vona Gábor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?