Blogolj!

Gyurcsány is nekiment a országot védő kerítésnek

A kerítést több helyen megnyitnám annak érdekében, hogy ott ellenőrzött körülmények között a menekültstátuszért jogszerűen folyamadók kérelmét el lehessen bírálni - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a mandiner.hu-nak.

Az utóbbi két évben nem ez az első eset, hogy valamelyik baloldali párt vezetője arról beszél, hogy hatalomra kerülve mindenképpen hozzányúlna a déli határt védő kerítéshez. Az egyedüli kivétel Móricz Eszter, XV. kerületi MSZP-s képviselő volt, de őt most éppen kizárni készül saját pártja.

Hosszú ideje gondolkozom azon, hogy mi a baja a déli kerítéssel a hazai baloldalnak. Az egyik kézenfekvő magyarázat, hogyha több tízezer illegális bevándorlót beengednének az országba, akkor ők pár év múlva a baloldali pártok biztos szavazói lennének. Csak meg kell néznünk a 2012-es és 2017-es franciaországi elnökválasztási eredményeket. 2012-ben Franciois Hollande, míg 2017-ben Emmanuel Macron a bevándorlók körében olyan fölényes győzelmet aratott, hogy azt a jobboldal nem tudta ledolgozni.

Gyurcsány több helyen megnontaná a déli határunkat védő kerítést

A másik magyarázat, hogy ezeknek a politikai szereplőknek kívülről valaki megmondja, hogy éppen mit kell mondani a hazai politikai arénában. Azért nem értem ezt az egészet, mivel ha valamiben a magyar választók egységesek, és a pártszimpátiát is felülírja, az a kerítés pozitív megítélése. Még a Demokratikus Koalíció hívei között is közel többségben vannak azok, akik nem támogatják a liberális bevándorláspolitikát.

A harmadik magyarázat, hogy a baloldali vezetők olyan mértékű idealizmusban szenvednek, amiről egyébként olaszországi elvtársaik is kezdenek lejönni. Egy percig nem vitatom, hogy a háború elől menekülőket be kell fogadni, és mindent meg kell tenni, hogyha a fegyveres harc véget ér az országukban, akkor lehetőséget kell nyújtani nekik a hazatérésre. De már Olaszországban is a baloldali kormány sürgeti a határok teljes lezárását, mivel ők is látják, hogy egyetlen, háborús övezetből érkező ember nem érkezik hozzájuk, hanem kizárólag gazdasági migránsok. 

Olaszországban már a baloldal is határzárat követel

Kíváncsi vagyok, hogy a hazai baloldalon mikortól lesz teljesen világos, hogy NEM MENEKÜLTEK érkeznek a déli határunkhoz, hanem kizárólag szerencsét próbáló, gazdaságilag rossz helyzetben lévő emberek. Gyurcsánynak, a baloldalnak és az európai és amerikai politikai elitnek azzal kéne foglalkoznia, hogyan lehetne gazdaságilag stabilizálni a harmadik világ országait. Mivel ha már több százmillióan indulnak el, akkor már késő lesz okoskodni.

2
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/39872/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Európai Unió,Gyurcsány Ferenc,illegális bevándolrás,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Attila 2017-07-01 15:50:10
minden legális határátkelőn be lehet jönni , csak ez a bazári majom csinálja a feszkót
Válaszolok
Emilia 2017-07-01 13:37:54
Minél hamarabb likvidálni kell őket !
Egyszerűbb lenne , ha amint belépnek Európa területére ,
le kell azonnal lőni Őket !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?