Blogolj!

Ismét pofán csapta a valóság az ellenzéket

A foglalkoztatottak létszáma 1,8 százalékkal magasabb, 4 millió 393 ezer fő volt 2017 március-májusban - derült ki a kSH legfrissebb adataiból Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 108 ezer fővel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 22 ezer, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig 7,4 ezer fővel csökkent. Az utóbbi csökkenés 2016 hasonló időszakához képest 6,27 százalék volt.

Egyre kevesebb magyar dolgozik külföldön

A hazai balliberális ellenzék és a Jobbik lépten-nyomon arról beszél, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor mindent megtesznek a külföldön dolgozó magyarok hazacsábításért. A legújabb adatok fényében úgy tűnik ismét sikerült nagyon mellélőniük, mivel ez a folyamat már most tart, és a kormány intézkedései, többek között a bérek jelentős emelése is hozzájárul ehhez.

Persze hiba lenne, ha ezen adatok fényében a kormány úgy tenne, mintha nem lenne probléma a külföldön dolgozó magyarok nagy száma. Továbbra jelentős béremelésekre van szükség, hogy minél többen érezzék úgy, hogy nincs értelme külföldön munkát vállalni. Ha ez a következő években megtörténne és 2021-re sikerülne elérni, hogy a mostani bérszínvonalhoz képest egy 30-40 százalékos emelkedés lenne, akkor szinte biztos, hogy radikálisan csökkenne a külföldön dolgozók száma. Az ellenzék pedig mit tegyen? Legjobb lenne, ha nem hazudnának.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/39752/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,választás 2018
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?