Blogolj!

Butaságokat beszél Lányi András

Amióta Orbán Viktor és Simicska Lajos szakított egymással, azóta az üzletember tulajdonában lévő újságok előszeretettel szólítják meg azokat a jobboldalinak tűnő szereplőket, akik bár semmilyen politikai eredményt nem értek el, mégis szívesen nyilatkoznak bármilyen mikrofonnak, ami éppen eléjük áll. A legújabb gyöngyszem Lányi András interjúja a Heti Válasznak.

A meglehetősen hosszú beszélgetésből csak egy-két részlet tűnt föl nekem, mivel a filozófus meglehetősen nagy logikai bukfenceket mutat be. Nézzük az elsőt: "A mutatók vannak rendben, nem a gazdaság." Lányi úgy látszik meglehetősen furcsa gazdaságpolitikát folytatna, ha erre lehetősége lenne. A gazdaság pont az a terület, ami számokból és mutatókból áll. Ha rosszak a mutatók, akkor nehéz sikeres gazdaságpolitikáról beszélni, ha pedig jók a számok, akkor általában sikeres a gazdaságpolitika. Lányi lehet megfordítaná a dolgokat, bár ehhez még az ortodox közgazdászoknak is lenne néhány szava.

Lányi András saját bevallása szerint ért Magyarországhoz

"Aki Budapest, azé lesz előbb-utóbb az ország" - mondja Lányi. Ez is nagyon érdekes kijelentés, mivel 1998-ban úgy nyerte meg az országgyűlési választást a Fidesz, hogy Budapesten az MSZP győzött. 2010-ben és 2014-ben sem kapta meg a fővárosiak voksának a többségét a Fidesz, mégsem nyert az ellenzék. Vagy gondoljunk Demszky Gáborra és az SZDSZ-re. Bár Budapesten nagyon erősek voltak, mégsem lett övék az ország. Tehát választási történelemből is megbukott Lányi.

Arra a kérdésre, hogy miért küldte vissza közel 1,7 millió ember a nemzeti konzultációs ívet Lányi azt mondta, "a magyar törvénytisztelő, visszaküldi a kérdőívet". Arra tényleg fölösleges is kitérni, hogy vajon akkor pár évvel ezelőtt, miért nem voltak törvénytisztelőek az emberek, amikor nem küldtek vissza ennyi kérdőívet.  Vagy lehet arra gondolt Lányi, hogy fideszes aktivisták álltak minden ember mellett és fenyegették őket, hogy küldjék vissza, különben baj lesz. Nehéz a filozófus élete az biztos.

A legszebb része beszélgetésnek pedig a következő:
- Ön mihez ért?
- Magyarországhoz, azt hiszem.

Én nem tudom, hogy melyik egyetemen, vagy főiskolán lehet Magyarország diplomát szerezni, de az biztos, hogy ilyen képzéssel még nem találkoztam. Én csak szerényen annyit tanácsolnék a filozófusnak, hogy a sértettség nagyon rossz tanácsadó, az pedig még csúnyábbá teszi a képet, ha ezzel a fájdalmával egy Simicska-médiához rohan.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/39553/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Simicska Lajos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?