Blogolj!

Újabb méretes gyomrost vitt be magának Vona Gábor

Egy hete derült ki, hogy a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz Simicska plakátcégeinél. Az a gyanú, hogy a Simicska-cégek kevesebb plakáthelyet vallottak be a NAV-nak. Vagyis hogy sokkal több plakáthelyet adtak a Jobbiknak, mint amennyit hivatalosan bejelentettek. Másképpen fogalmazva, a Jobbik szinte ingyen jutott plakáthelyekhez. Volt, amit napi 200 forintos áron kapott meg, ami persze nevetségesen kevés. Egy plakáthelyért normális esetben havonta 30-40 ezer forintot kérnek el - Simicska a Jobbiktól csak 6 ezret kért. Ez a magyar államnak több mint 100 milliós áfakiesést jelent.

Fönt olvashatták összefoglalva, hogy mi is történt a Jobbik plakátkampányának pénzügyi vonatkozásainál. A párt meglehetősen nagy gyomrost vitt be magának, mivel mostantól kezdve, ha a kormánypártok arról beszélnek, hogy a Vona-párt Simicska Lajos befolyása alatt áll, akkor csak a plakátmizériát kell feleleveníteniük. Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért hagyta magát a Jobbik, hogy ilyen helyzetbe sodródjon, mivel ők maguk egy közleményben hozták nyilvánosságra a kampány árát. A bemondott összeg azonban egy laikus számára is teljes képtelenségnek tűnt.

Vona túlsűgosan is Simicska rabja lett?

Az elmúlt hónapokban a Jobbik egyik legfontosabb témája a kormányzati korrupció leleplezése volt. A pártelnök a parlamenti megszólalásaiban csak a kormányhoz köthető zavarosabb ügyekről beszélt. Azzal, hogy most kiderült, Simicska a piaci ár töredékéért segített Vonáéknak azt mutatja, hogy a Jobbik is egy meglehetősen nagy korrupciós spirálba keveredett. Mert ezt az eljárást nehéz másnak nevezni, mint korrupció. Érthetetlen, hogy a párt, miért nem mondott be egy piaci árat a kampány árával kapcsolatban, és akkor rövidre zárhatták volna az ügyet.

Két dologra lehet gondolni: Vona Gábor valamelyik párton belüli ellenlábasa így próbál az elnöknek keresztbe tenni, a másik verzió, hogy ilyen kevés szürkeállomány van az alakulatban. Egy magát kormányzásra kész erőnek mutató párt számára mindkét verzió nagyon kellemetlen. A Jobbik hosszú ideje sodródik, miközben sem a közvélemény-kutatásokban, sem az időközi választásokon nem tud áttörést elérni. A mostani botrány nagy valószínűséggel nem fog újabb szavazókat hozni. 

Nem tudjuk, mi lesz a 2018-as választás végeredménye, de egyelőre úgy tűnik nagyon rossz döntést hozott Vona Gábor azzal, hogy pártját ennyire összekötötte Simicska Lajossal, és az ő sorsával. Vona lépése 2015-ben teljesen érthető volt, mivel mostanra a Jobbiknak lett médiahátországa, és egy finanszírozója. A politikában ez nem ördögtől való. A hibát ott követte el Vona, hogy mostanra a nyilvánosság számára is úgy tűnik, Simicska diktál, Vona teljesít. Én nem tudom, hogy a jobbikosok egy ilyen alakulatot álmodtak maguknak. Kérdés, mikorra lesz elegük.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/39394/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,Simicska Lajos,Vona Gábor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?