Blogolj!

Egy jótanács sértődött jobboldaliaknak

Érdeklődéssel vettem a kezembe az elmúlt napokban megjelent Hegymenet című kiadványt. A könyvet nagyrészt olyan értelmiségiek, szakértők írták, akik egy időben a Fidesz-KDNP értelmiségi hátországban voltak, majd különféle okok miatt kihátráltak a jelenlegi kormánypártok mögül. A szerzők azt ígérték, hogy javaslatokat is megfogalmaznak a különféle területeken, hogy mivel lehet jobbá tenni az ország helyzetét, ezért is fogtam hozzá a kiadványhoz.

Sajnos hamar csalódás ért, mivel a sértődött jobboldali-liberálisoknak nem sikerült átlépni a saját árnyékukat. Sok tanulmány színvonala a Népszava publicisztika rovatában is elférne, mivel a szimpla "Orbán takarodj" jelszón kívül nem nyújt semmilyen alternatívát. Pontosabban igen: mindenki kapjon még több pénzt. Ehhez azonban teljesen fölösleges volt egyetemet végezni, majd tanárnak állni, mivel Zala megyétől Szabolcsig a "több pénzt" jelszót bárki el tudja sütni, talán még négy általános sem kell ehhez.

Mellár Tamás, az egyik sértődött jobboldlali.

Nem tagadom, biztos nem esett jól a kötet szerzőinek, hogy nem tagjai a parlamentnek, vagy az Orbán-kormánynak. Azonban sokuknak (Chikán Attila, Tölgyessy Péter, Mellár Tamás, Sólyom László) volt arra lehetőségük, hogy a hazai politikát és gazdaságot olyan módon befolyásolják, hogy mindenki érezhesse, jobb lett az élete. Ilyet a fenti Urak a kormányzati, vagy a kormányzat-közeli helyzetükben nem tettek.

Persze hivatkozhatnak arra, hogy az apparátus elgáncsolta a nemes törekvéseiket, de ha az általuk vallott politika olyan jó, akkor nem értem, hogy miért nem alapítottak egy pártot, és nyerték meg a választást. A költői kérdésre nincsen válasz.

Összességében csak egy jótanácsom van a fenti megmondóembereknek. Akkor tennék a legjobban, ha a saját szakterületükön alkotnának maradandót, mivel a harag nagyon rossz tanácsadó, és idővel a most sem túl nagy hitelességük is semmivé lesz.

Címkék: Fidesz-KDNP
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/39092/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz-KDNP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?