Blogolj!

Mesterien hazudnak a Momentumról

A Závecz Research a Momentum Mozgalom támogatottságát a teljes népesség körében 4 százalékra mérte. Ez a szintén 4 százalékon álló LMP és DK szintje, miközben a Momentumról az alapítókat leszámítva 2017 januárjáig senki se hallott - zengte az éterbe a balliberális sajtó. Mielőtt mindenki a szívéhez kapna, hogy jövőre Fekete-Győr András lesz majd a miniszterelnök, érdemes a számok mögé nézni.

A Závecz Research-nél úgy sikerült ezt a számot produkálni, hogy a Momentum növekedésével párhuzamosan csökkent az MSZP és a Jobbik tábora. Ezzel egyidőben pedig nőtt a pártot nem választók száma, az LMP támogatottsága, míg a Fideszé stagnált. Elsőre tehát azt lehetne mondani, hogy a Momentum a Jobbik és az MSZP táborából hízott. Na ez az a pont, ahol úgy érzem becsaptak minket.

Nagyon megszerette az egyik közvélemény-kutató a MomentumotHihetőnek tűnik-e, hogy miközben az MSZP és a Jobbik minden idők egyik legpopulistább kampányát folytatja, addig a szavazóik pont ezekben a hónapokban állnak át a Fekete-Győr vezette alakulathoz? Bár az is tény, hogy jelenleg a Momentum a baloldali portálok egyik kedvence, így rosszat nem lehet olvasni róluk az érintett sajtótermékekben. Mindennek ellenére nem hiszem, hogy Józsi bácsi, aki 1990 óta az MSZP stabil szavazója Miskolcon, most úgy döntött volna a "Fizessenek a gazdagok" jelszavát hallva, rögtön momentumossá vált volna.

A 2000-es évek közepén több helyről lehetett hallani, hogy bizonyos intézeteknél tízmilliókért lehetett százalékokat vásárolni. Nincsenek bizonyítékaim, hogy most is erről lenne szó, de aki csak egy picit is figyeli a politika folyamatait, annak gyanút kellene fognia. A kutatás hitelét pedig tovább rombolja, hogy a biztos szavazók véleményéről semmit sem tudunk. Egy magára valamit is adó intézet csak akkor követhet el ilyen hibát, ha manipulálni, és hazudni szeretne. Úgy tűnik Záveczék ebbe a hibába estek, karöltve a magukat függetlennek mondó balliberális médiumokkal.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/38177/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Gyurcsány Ferenc,közvélemény-kutatás,Momentum Mozgalom,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?