Blogolj!

Ki akar itt kormányozni 2018-tól?

Az elmúlt napokban ismét felizzott az ellentét az MSZP és a DK között, amit egyrészt annak lehet betudni, hogy a vasárnapi debreceni időközi választáson egymás riválisai is a baloldali alakulatok. Másrészt az éles kirohanások oka az lehet, hogy az érintett erőknek nincsen semmilyen épkézláb programja, ami a puszta demagógián kívül bármilyen jövőképet nyújtana azoknak, akik elégedetlenek a mostani kabinet teljesítményével.

Tőlünk nyugatra is persze vannak olyan politikai szituációk, amikor az ellenzék egyszerűen nem tud mit kezdeni a kormánnyal. A legjobb példa erre Németország, ahol a jelentős gazdasági prosperitás miatt a Martin Schulczal felturbózott szocdemek sem tudnak fogást találni Merkelen. A németek a történelem folyamán még soha sem éltek olyan jól, mint napjainkban ezért, ha szeptemberig nem dől össze a teljes világgazdaság, akkor minden bizonnyal Merkel marad a kancellár.

A baloldali ellenzék egyelőre magával van elfoglalva

De mi a helyzet Magyarországon? A Fidesz már hét éve van kormányon, így teljesen természetes, hogy sokaknak már nem tetszik a jelenlegi kabinet, és ezért inkább valami újra váltanának. Azonban, ha körülnéznek a politikai piacon, akkor azt láthatják, hogy a magát kormányváltó erőnek feltüntető Jobbik minden nap más mond ugyanarról a kérdésről. Az MSZP és a DK leginkább egymással van elfoglalva, és a másikat szeretnék minél hamarabb megsemmisíteni. Az LMP a túlélésért küzd, míg a többi öt százalékos támogatottság alatt lévő alakulat megpróbál minél nagyobb butaságot mondani.

Egyetlen pártot sem látok a politikai mezőben, ami korrekt módon kiértékelné az elmúlt évek kormányzati teljesítményét, és a meglévő hibákra mondana olyan megoldási módokat, ami egy korrekt politikai verseny létrejöttét eredményezné. Ennek egyik oka a hiteles személyiségek hiánya, valamint Gyurcsány szavaival élve a "szellemi kapacitás hiánya." Mindezeket mérlegre téve pedig csak egyet gondolhatunk, az ellenzék nem is akar itt kormányozni, mert a puszta botránykeltés mindig népszerűbb lesz a felelős cselekvéshez képest.

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/37913/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Lászlóné 2017-05-07 19:28:56
Pontosan ez a helyzet. Jó a meglátás. :)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?