Blogolj!

Úgy tűnik nagyon pofára esett az ellenzék

Áprilisban rettentő erős kampány indult a kormánypártok ellen a baloldali és a Simicska Lajoshoz kötődő médiákban. Ezzel párhuzamosan pedig tüntetéssorozat zajlott Budapesten utcáin. A demonstrációk bár a szervezők szavai alapján a CEU-ról szóltak, de ezek egyszerű kormányellenes tüntetések voltak, aminek csak egy remek apropója volt a Soros-egyetem ügye. Szintén áprilisban indította a plakátkampányát a Jobbik, aminek faékegyszerű az üzenete: minden kormánytag lop.

A baloldali ellenzék abban bízott, hogy az elmúlt hetek forgataga révén valamilyen változás történik a pártok közötti erőviszonyokban. Ezzel szemben egyetlen erő támogatottsága sem változott érdemben márciushoz képest. Az ellenzék, köztük a Jobbikot csak egyetlen sikert tudott felmutatni áprilisban, mégpedig a zuglói választás megnyerését. Zuglóban egyébként 2014-ben is a baloldal győzött, így ennek a sikernek az értéke meglehetősen relatív.

A Horn Gábor vezette Republikon Intézet sem mért jelentős változásokat

A mögöttünk hagyott hónap bebizonyította, hogy a Soros-egyetem, vagy a civil szervezetek ügye csak a nagykörúton belül számít jelentős kérdésnek. Az ország többi része számára teljesen más dolgok a fontosak, így például a továbbra is csökkenő munkanélküliségi ráta, vagy éppen a bérek emelkedése. Az utóbbi területen persze jobb lenne, ha még a mostaninál is lendületesebb bővülést látnánk, de a gazdaság fenntarthatósága fontosabb, minthogy a kormány később adott esetben az IMF-hez rohanjon gyorssegélyért.

Az ellenzéktől pedig pár demagóg megszólaláson kívül semmit sem hallottunk áprilisban. Azt már tudjuk az MSZP-től, hogy fizetni fognak a gazdagok, de azt még nem, hogy mit szól ehhez Puch László, vagy Boldvai László. A Jobbiktól megtudtuk, hogy sokan lopnak, és ezért rossz mindent, de azt nem, hogy miben is különböznek mondjuk a DK-tól. Itt tartunk 2017 tavaszának derekán, a kampány ezerrel pörög, de a legfontosabb, hogy mindenki őrizze meg a higgadtságát.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/37728/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?