Blogolj!

Tölgyessy Péter már azt sem tudja, mit beszél

Tölgyessy Péter a Klubrádió segítségével a következő mondatokat küldte az éterbe: „nagyon komoly mozgások voltak a világon, amik segítették az Orbán-rendszert és a legvalószínűbb, hogy végezni is valami ilyesmi fog vele. Ha megváltozik a világtrend és megoldódnak a súlyos problémák, az eltemetheti a Nemzeti Együttműködést Rendszerét.”

Majd röviddel később ezt mondja: „A váltáshoz azonban nagy erő és egy olyan erős vízió kellene, amiben benne van az ország többségének a jövőképe. Ez sem lehetetlen, de ehhez is szükség lenne a nemzetközi helyzet megváltozásához, mert még maga a Nyugat sem tudta kihordani azt a víziót, amivel meg tudja oldani a problémáit.”

Tölgyessy Péter soha nem volt döntéshozói pozícióban


A szakértő tehát azt mondja, hogy akkor bukik meg az Orbán-kormány, amikor a világban megoldódnak a súlyos problémák, azonban később kiderül, hogy Tölgyessy szerint ezek a világproblémák nem fognak megoldódni. Tehát a volt SZDSZ-elnök logikája szerint nem fog megdőlni az Orbán-rendszer, mivel maga a Nyugat sem tudja megoldani a problémáit.

Aki ismeri a történelmet, és a magyar politikatörténetet az tudja, hogy minden kormány megbukik egyszer. Nagy-Britanniában Margaret Thatcher 11 éves kormányzása is véget ért, valamint Helmuth Kohl 18 éves kancellársága is befejeződött. Normális demokráciákban, és bármit is mond az ellenzék, Magyarország egy normális demokrácia, kormányok jönnek és mennek. Véget fog érni vagy 2018-ban, vagy 2022-ben, vagy 2026-ban, vagy lehet ennél is később az Orbán-kormány, de az őt követő kabinet is meg fog bukni egyszer. Tölgyessy tehát kiválóan csúsztat ahelyett, hogy a hallgatókkal ezt az információit közölné.

De még visszatérve egy kicsit az egykori rendszerváltó politikusra. Tölgyessy kijelentéseit a politikáról és az élet nagy dolgairól nagyban hitelteleníti, hogy egyszer sem mert komoly felelősséggel járó feladatot elvállalni. SZDSZ elnökként a párt keményvonalasai egy év alatt megbuktatták majd ő sértődötten távozott és később a Fidesz padsoraiban foglalt helyett. Majd amikor az Orbán-kormányban és később az ellenzéki években sem kapott komoly feladatot, akkor a Fidesznek is hátat fordított.

Önálló politikai irányvonallal egyszer sem próbálkozott igazán, politikai hátországot sem épített magának így sem miniszter, sem államtitkár nem lett belőle. Tölgyessy csak a partvonalon kívülről szeret bekiabálni, ami valóban roppant népszerű dolog, mivel a tízmillió szövetség kapitány országában mindig az edző és a pályán lévő játékosok a hibásak. A volt SZDSZ-elnök ezt a leckét kiválóan megtanulta, így ő mindig népszerű maradhat, de felelősség és valódi döntések nélkül. Erre pedig Battonyától Nemesmedvesig bárki képes.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/37481/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?