Blogolj!

Soros pincsikutyája lesz a Jobbik?

A Jobbik napokig nem szólalt meg a Soros György által pénzelt Közép-Európa Egyetem ügyében, míg három nap után, múlt pénteken a radikális álláspontját soha nem titkoló Toroczkai László alelnök kiírt néhány, szívből jövő sort a Facebook-oldalára: Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni. 

A Jobbik vezetése az Index szerint szomorúan vette tudomásul, hogy az alelnök nyilvánosságra hozta az álláspontját, amely "ártalmas a pártnak". Hiszen elidegeníthet a Jobbiktól olyan ellenzéki szavazókat, akik rossz szemmel nézik a CEU bezárázást, és Orbán egyetemet támadó politikáját.

Toroczkai Lászlónak jól láthatóan nem tetszik a balratolódás

Szávay István parlamenti képviselő Toroczkaival teljesen ellentétes álláspontra helyezkedett a vasárnapi sajtótájékoztatóján. "Elterelő hadműveletnek" nevezte az egész CEU-törvényt, szerinte az a cél, hogy ne legyen szó a korrupcióról, de a jobbikos politikus lényegében kiállt az egyetem megmaradása mellett.

Mindezek alapján jól látszik, hogy a Simicskához való dörgölődzés után Soros Györggyel sem akarja összerúgni a port a Jobbik. A párt élén Vona Gábor úgy tűnik tényleg megpróbálja végrehajtani a teljes fordulatot. A radikális jobboldaltól eljutni a bevándorlásbarát és a homoszexuálisok házasságát is elfogadó álláspontig. Bár a választók egyelőre nem honorálták az irányváltást, de a baloldali pártok annál inkább. A gyümölcsöző frigynek pedig újabb négy évre szóló mandátumok lehetnek a jutalmai.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/36773/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?