Blogolj!

Jelentjük, megszűnt a Jobbik

A szentendrei időközi választás után a zuglói voksoláson sem indít jelöltet a Jobbik. Az egykor még nem a kiscicákhoz és Simicskához dörgölődző alakulat arra hivatkozott, hogy olyan választáson nem indulnak el, amin nincsen esélyük. Ez meglehetősen fura logika, mert ha minden párt így gondolkozna, akkor még ma is az MSZMP lenne uralmon, mivel 1990-ben is a legerősebb alakulat a korábbi állampárt volt, és a papírforma alapján senkinek sem volt esélye a sikerre.

Vona Gábor hosszú ideje eléggé fura politikát folytat, de korábban legalább minden olyan időközi választáson elindultak, amire közvélemény figyelt. Idén azonban újabb fordulat történt, és ki tudja, milyen taktikai okból a párt már nem indul el minden időközi voksoláson. Mivel egy ellenzéki pártról van szó, ezért könnyen adja magát a feltételezés, hogy a távolmaradás célja a baloldali ellenzék segítése.

Vona Gábor a baloldali karjaiba kormányozza pártját

Szentendrén ez a taktika megbukott, mivel a Jobbik hívei nem voksoltak automatikusan a civil köntöst felvett baloldali jelölt mögé. Zuglóban óriási tétje van a voksolásnak, mivel egy fideszes győzelem esetén meglehetősen nagy gondban lenne Karácsony Gergely. 2014-ben ebben a körzetben hét szavazattal nyert a baloldal, ezért minden voksnak óriási jelentősége van.

Azzal, hogy most a Jobbik a távolmaradás mellett döntött egyértelműen az önfeladás útjára lépett, mivel egy ilyen helyzetben, annak a pártnak ami, kormányváltásra készül, illik elindulnia egy budapesti választáson. A mostani taktikai lépések mögött egyértelműen a baloldallal való valamifajta együttműködés körvonalazása húzódik meg. Most még nem tudni, 2018-ban milyen megállapodást köt majd a Jobbik a baloldallal, de az már most biztos, hogy Vonáék a teljes önfeladás útján járnak.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/36277/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?