Blogolj!

Lehullt a lepel: brutális megszorításra készül a baloldal

Az országosan már megbukott megszorításokkal próbálja beindítani Salgótarján gazdaságát a város MSZP-s vezetése, sarcolja a cégeket és a lakosságot. Nem túl nagy sikerrel teszi, mert a településen egy lakosra vetítve így is a legkevesebb pénz folyik be helyi adókból és iparűzési adókból a megyei jogú városok közül.

Salgótarján példája világosan mutatja, hogy mire számíthat Magyarország, ha 2018-ban a baloldali pártok koalíciója nyerné meg a parlamenti választásokat. Gyors megszorítások, ingatlanadó, reálbér-csökkenés, adóemelések, a családi adókedvezmények gyors visszavonása, és várhatóan a vizitdíj és a kórházi napidíj visszahozása.

Fekete Zsolt, salgótarjáni szocialista polgármesternek a megszorításokon kívül semmi sem jut az eszébe

Persze mindez csak a színfalak mögül kandikál ki, mivel Botka László egyelőre azzal hülyíti a népet, ha ő lesz a miniszterelnök, akkor majd lesz ingyen pénz, és durva sarc a milliárdosoknak. Ezzel csak az a bökkenő, ha ennyire kiáll a szociális igazságtalanságok ellen, akkor miért nem kezdi el Szegeden osztogatni a pénzt, és csap le a helyi milliárdosokra.

Számomra érthetetlen, hogy egy olyan súlyos válságban lévő városban, mint Salgótarján, a baloldal csak az 1990-es évek neoliberális receptjeit tudja alkalmazni, amikről már többször kiderült, hogy teljesen alkalmatlanok arra, hogy új munkahelyeket, és növekvő jövedelmet biztosítsanak az embereknek. Mindez azt mutatja, hogy a botkai szép szavak mögött nincsen semmi, mert a sarcoláson kívül más programja nincsen az MSZP-nek.

https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/35554/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?