Blogolj!

Óriási bajban van a Jobbik

A Jobbikhoz közel álló Iránytű Intézet népszerűségi listáján Vona Gábort még Hadházy Ákos, és Karácsony Gergely is megelőzte. Ugyanez a cég korábban arról számolt be, hogy a Jobbik támogatottsága 21 százalék, azonban azt már nem közölték, hogy tavaly októberben még 25 százalékra mérték a cukisodó, és az utóbbi időben bevándorláspárti alakulatot.

Az Iránytű Intézet egyébként az utóbbi években több mint 100 millió forintot kapott a Jobbik pártalapítványától, ezért is meglepő, hogy folyamatos visszaesést mérnek a pártnak. Mindez azt mutatja, hogy nagyon nem jött be Vona Gábor hirtelen fordulata, amit tavaly kezdett el. Ennek a fordulatnak a betetőzése az alaptörvény megváltoztatásának leszavazása, a bevándorláspárti Sziriza melletti kiállás, és a kötelező kvóta esetleges elfogadásának meglebegtetése volt.

Az egykor radikális alakulat népszerűségének a zuhanását más intézetek is regisztrálták. Így például a Publicus Intézetnél az MSZP már öt százalékponttal előzi a Jobbikot. A zuhanó népszerűség a következő hónapokban a párton belül is elindíthat egy elégedetlenségi hullámot, aminek a célpontja Vona lehet. Az elnök azzal állította tavaly maga mellé a küldötteket a radikálisok elleni harcban, hogy csak a néppártosodással és cukiskodással érhető el a kormányváltás.

A jobbikos kormányváltás azonban egyre messzebb van, és lassan az lesz az eredmény, ha az MSZP-t ismét utol tudják érni. A radikálisnak nem nevezhető alakulat ráadásul az utóbbi hetekben még jobban háttérbe szorult többek között a budapesti olimpia körüli harcok miatt, de a kormányzati fizetésemelések sem segítettek nekik. Vonának nagyon gyorsan ki kellene találnia valami olyat, amit sem a többi ellenzéki párt, sem a kormány nem mond, különben a mostani tendenciák folytatódása mellett még a parlamentbe jutással is meg kell küzdenie.

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/34979/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gábor 2017-02-27 14:24:46
A zuhanó repülésen már csak a néwáltoztatás :-) segíthet: Jobbik Demokratikus Koalíciójával Együtt Lehet Más Politika Magyar Szocialista Pártban...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?