Blogolj!

Olimpia 2024: Üres kapuval a csatárok ellen

Eldőlt, hogy nem lesz olimpia 2024-ben Budapesten. Ennek a történetnek azonban a konkrét eseményeken túlmutató jellege van. Az egyik oldalon állnak a merjünk kicsik lenni hívei, míg a másikon azok, akik nem mernek a saját véleményük mellett sem kiállni. Az Orbán-kormány az elmúlt hét évben rengeteg jó és rossz döntést hozott. A rossz döntések közül kiemelkedik a felsőoktatási keretszámok hirtelen megvágása, a kötelező választási regisztráció bevezetése, az internetadó és a vasárnapi boltzár. A kabinet mindegyikből így vagy úgy kihátrált, mivel ezek többsége valóban teljesen értelmetlen lépés volt, és nem is lehetett őket megmagyarázni.

Az olimpia azonban nem ezek közé tartozik. A rendezés mögött viszonylag nagy társadalmi egység volt, és még az ellenzéki pártok egy része is kiállt mellette. Majd ezt követően az illetékesek egyszerűen hátradőltek, és a kivülállóknak úgy tűnt, hogy a rendezést elnyertük, és minden rendben van. Ezzel szemben az ellenzék, mivel már semmilyen veszítenivalója sincsen, teljesen érthetően kihasználta a helyzetet, és ebben az ügyben mindent megtett, hogy a közhangulatot megváltoztassa. Budapest egyébként is kiváló terep volt erre, mivel a jelenlegi kormánypártok még 2010-ben sem szerezték meg a fővárosban szavazók 50 százalékának a támogatottságát.

Mindezalatt az olimpia rendezésére létrehozott bizottság lapított, mint az a bizonyos a fűben. A milliókért igazolt kommunikációs guruknak semmilyen érvük nem volt az elmúlt hetekben az olimpia mellett, mint az hogy legyen. A magukat szuperszakembereknek gondoló személyeknek annyi sütnivalójuk sem volt, hogy a Fővárosi Választási Bizottság jogilag egyáltalán nem megalapozott, a népszavazást jóváhagyó döntése ellen egy épkézláb fellebbezést benyújtsanak.

Az elmúlt hetek taktikája az volt, hogy nem támadjuk az ellenfél játékosait, még a kapuból is kiállunk, és reménykedünk benne, hogy nem kapunk gólt. Azonban ezeket a ziccereket még a féllábú, és vak ellenfél is kihasználja. Az olimpia elszállt, reméljük a pályázatért felelős guruk is repülnek. A legjobb az lenne, ha ötleteikkel 2018-ban már az ellenzéket segítenék, mert azzal biztos sokat nyerne az ország. 

1
https://honatya.blogstar.hu/./pages/honatya/contents/blog/34188/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gábor 2017-02-23 09:26:35
Ne legyünk álszentek!
Abban a pillanatban, mikor a 2024.-s olimpia megrendezésének jogáért nagy egyetértés alakult ki, s minden felmérés, minden hírforrás szerint is, megfellebbezhetetlenül, nagy többséggel lefektettük azt a közös akaratot, hogy Budapest, és több város, település, (melyek amúgy is fejlesztésre várnak, egy hatalmas álom megvalósítása érdekében), ezt a magasztos beruházást előbb, gyorsabban, hatékonyabban, megtegyék, azt fejeztük ki, hogy most jött el a mi időnk.
Mi változott meg az “Egyetért-e ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?” Aláírás gyűjtése után?
Talán beijedtünk a békák hangos kuruttyolásától a poshadt mocsár lecsapolásának közepette? Vagy nincs is fedezet a beruházásra? Vagy Isten ne adja, bejött a „Nagy Húzás”? A politika nem hogy betette a lábát az olimpia ügyébe, hanem ki sem vette! Mivel valakik elszámolhatták magukat pénzügyileg, s mivel bevallani ezt a 2018.-as. választások érdekében nem tűnik túl jó ötletnek, ezért úgy kaptak az aláírás eredményére, mint gyöngytyúk a meleg takonyra? Csak kérdezem. De igen dühösen.
Kósa, na meg az ide-oda ugráló néhány média azonnal, szinte fellélegezve jelentette ki, „a budapesti olimpiai pályázat esélyei szertefoszlottak.”
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szerint „mielőbb vissza kell vonni a pályázatot.”
Kósa Lajos erre azt válaszolta: „ebben húzni az időt nem nagyon kell, belátható időn belül ezt a döntést szükséges meghoznia a Fővárosi Közgyűlésnek”.
Hogy hogyan jön össze a gyöngytyúk a 2018.-as. választással? Hát úgy, hogy azok az emberek, akik, úgy felizgultak az olimpia megrendezésének lehetőségén, mint a lyukra ácsingózó kukac a hajfixálótól, majd azt lebegtetik feléjük, hogy vissza kellene vonni a pályázatot, na, ezek a választók felejtősek a tyúkmellű percemberek részéről. Időtlen időkig kiírják magukat a politikai életből.
Ez volt a cél? Nagyon remélem, hogy nem!
Hogy mi a tanulság ebből, a gyöngytyúk szemszögéből?
A gyöngytyúk, ha valami magasztosra adja a fejét, és azt az ácsingózó kukacok milliói támogatják, a meleg takonyra még rá se kacsintson, mert ha kiderül, hogy csak eszköz volt az a magasztos, a nagy büdös politika oltárán, nincs az a hajfixáló, ami még egyszer felegyenesítené a kukactömeget, s szabadon veszekedhetnek majd a tyúkmellűekkel a szemétdombon.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?